24 mart. 2015 | 12:42

Cum au ajuns dronele să fie folosite de către pușcăriașii britanici

ACTUALITATE
Cum au ajuns dronele să fie folosite de către pușcăriașii britanici

Un penitenciar britanic a asistat la o premieră, atunci când a descoperit că o dronă era folosită pentru a face contrabandă.

Dronele cresc rapid în popularitate în țările occidentale, iar, din păcate, acestea sunt folosite din ce în ce mai des în activități ilegale. Cea mai nouă dovadă a acestui lucru este o întâmplare recentă din Marea Britanie. Acolo, angajații penitenciarului Bedford au descoperit o tentativă de a introduce droguri, arme și telefoane mobile în interior. Aceasta s-a soldat, aparent, cu un eșec, după ce drona s-a prins în sârma ghimpată înconjurătoare.

Conform celor de la Russia Today, aceasta ar fi prima oară când o dronă este folosită în contrabanda desfășurată în închisorile din Marea Britanie. Drona era un model DJI Phantom 2 ce poate fi achiziționat pentru aproximativ 900 de lire sterline. Planul ar fi fost următorul: aceasta ar fă pătruns pe teritoriul penitenciarului, urmând apoi să zboare la nivelul unei ferestre destul de aproape încât cineva să poată întinde mâna și să recupereze conținutul.

După cum au observat și anumiți pasionați de drone, aceasta este o metodă extrem de riscantă de a face contrabandă, având în vedere luminile dispozitivului și zgomotul produs de acesta, ambele putând să atragă atenția personalului foarte ușor.

În urmă cu câteva zile v-am prezentat un articol în care o dronă era folosită la pescuit. În timpul videoclipului se poate vedea foarte clar cum drona este menținută pentru câteva minute deasupra apei, până când un pește a prins momeala. Puteți vizualiza materialul video complet mai jos.