O companie transformă lumea în hărți de jocuri video

O companie transformă lumea în hărți de jocuri video

Hărțile ar putea deveni ceva mai apropiate de designul orașelor în sine, dacă popularitatea designului ce amintește de jocuri video devine crescută.

Faizaan Ghauri este de părere că hărțile ar trebui să iasă din tipare și să fie asemănătoare cu orașele pe care le reprezintă. În același timp, și navigarea ar trebui să fie distractivă, în viziunea acestuia.

Ghauri este liderul platformei de mapping 3D WRLD, care creează hărți precise și asemănătoare cu jocurile video. Hărțile create în această platformă îi fac pe oameni să petreacă de trei ori mai mult timp decât pe hărțile normale.

Platforma WRLD are avantajul că hărțile pot fi folosite nu doar în browser sau pe mobil, ci și pentru realitate virtuală sau augmentată. Ghauri, a cărui experiență de lucru vine din zona jocurilor, crede că din ce în ce mai mulți oameni vor prefera astfel de hărți în viitor.

hărți jocuri video

Momentan, majoritatea hărților WRLD sunt folosite de companii private. Ghauri tocmai și-a mutat sediul în Los Angeles, oraș pe care îl consideră un incubator mondial pentru realitate virtuală și augmentată. Acesta speră că poate aduce laolaltă dezvoltatorii de jocuri cu hărțile sale, pentru a crea experiențe imersive, ca Pokemon Go, oriunde. Asta ar putea aduce beneficii majore gaming-ului, dar și muzeelor, companiilor care fac tururi de orașe și nu numai, arată inverse.com.

Astfel de hărți ar trebui să facă experiența de condus mai plăcută, de asemenea. Deși aplicațiile standard își fac treaba bine și te duc din punctul A în punctul B, Ghauri crede că WRLD ar putea nu doar să te ducă la destinație, ci și să o facă într-un mod distractiv.

Cei care vor să folosească hărțile pentru a naviga, momentan, ar putea fi dezamăgiți, deoarece mai este de lucrat la acest aspect. Totuși, în viitor, astfel de hărți ar putea transforma experiența de ”condus” într-o mașină autonomă.