Cum vei putea contribui mai ușor la Google Street View

Cum vei putea contribui mai ușor la Google Street View

Google a decis să facă din  Google Street View o platformă pe care oricine să poată posta conținut, pe măsură ce se plimbă pe stradă. Gigantul american a încheiat câteva parteneriate cu Samsung, GoPro și Giroptic pentru a fabrica camerele necesare acestui proiect. Cel mai probabil, unele dintre ele vor veni sub forma unor ”dongle-uri” pe care le vei putea atașa telefonului tău. 

Principalul punct forte al acestei idei a Google este complexitatea de care se va bucura Google Street View, existând astfel potențialul ca pe viitor să nu mai dăm peste zone în care acest serviciu să fie indisponibil. De asemenea, contribuitorii de pe platformă nu vor mai trebui să se ocupe de randări, upload-ul de pe camere urmând să se facă automat. Google a anunțat că vor fi scoase pe piață 20 de astfel de modele de camere 360 care vor veni atât sub formă de sine stătătoare cât și atașabile la smartphone-uri.

Google plănuiește să lanseze cele 20 de camere foto până la sfârșitul anului, iar ele vor fi împărțite în patru categorii în funcție de tipul și de performanțele lor. De exemplu, compania Giroptic se va ocupa de cele atașabile pentru smartphone-uri, iar tu vei putea să documentezi în format Street View toate locurile pe care le vezi și lipseau chiar în timp ce mergi, alergi sau pedalezi, realatează Cnet.com.

google tipuri camere foto street view
Foto: Google

Până în trecutul apropiat, Google folosea mașini pentru a documenta hărțile de la nivelul solului, din această cauză zonele mai greu accesibile fiind extrem de slab cartografiate. Odată cu introducerea către publicul larg a noilor camere care uploadează instant conținut, tot procesul de documentare va deveni mult mai rapid.