05 dec. 2017 | 18:30

Aceste clipuri sunt făcute pe calculator, dar n-ai crede asta când le vezi

ACTUALITATE
Aceste clipuri sunt făcute pe calculator, dar n-ai crede asta când le vezi

Compania Nvidia se folosește de inteligența artificială și creează videoclipuri la care te uiți și te întrebi dacă chiar sunt făcute pe calculator.

Inteligența artificială (AI) ne fură ochii, cu asta ne-am obișnuit de ceva timp, dar parcă tot nu te mai întrebi de unde vine ea și până unde o să ajungă. Ținând cont că își face simțită prezența mai în orice domeniu și își face treaba mai bine decât s-ar aștepta inginerii și cercetătorii, AI va fi indispensabilă. Acum, o companie mare se joacă puțin cu mintea ta, cu ajutorul AI, bineînțeles.

Nvidia a dat dezvoltat algoritmi AI capabili să creeze imagini, rupte din realitate. Poate schimba vremea, poate schimba noaptea-n zi și poate transforma animalele, iar rezultatul nu pare a fi fals, dimpotrivă. Cercetători în AI au creat o metodă de învățare pentru computere, care permite aducerea de modificări profunde ale conținutului video.

Folosindu-se de toate acestea, nu a rămas decât ca experții să se joace cu ea și să aibă niște rezultate surprinzătoare.

Metodele anterioare necesitau cantități masive de date prin comparație. Problema a devenit mai dificilă odată cu timpul și asta pentru că rezultatele nu erau WOW, ci mulțumitoare. Oamenii de știință au considerat că problema este asemănătoare cu o mașină de colorare a unei fotografii.

Computerele din întreaga lume sunt instruite în arta amăgirii. Activitatea recentă a companiei Nvidia în domeniul inteligenței artificiale arată salturile și limitele prin care AI a atins o abilitate clară de a imita realitatea într-un mod surprinzător.