NVidia GeForce GT 1030 este cea mai ieftină placă video pe arhitectură Pascal

NVidia GeForce GT 1030 este cea mai ieftină placă video pe arhitectură Pascal

NVIDIA nu lansează foarte des noi modele de plăci video, dar după câteva modele de top, s-a adresat și segmentului entry-level cu GeForce GT 1030.

Încercând să adreseze amatorii de gaming cu bugete infime, NVIDIA tocmai a lansat cea mai ieftină placă video din ultimii 3-4 ani. Aceasta are niște specificații mai mult decât decente, dar scopul său este de a concura cu Radeon RX 550. O placă video pentru sisteme desktop care nu necesită prea mult spațiu de răcire, noul model GeForce GT 1030 este perfect pentru unele dintre cele mai populare jocuri din piață. Mai mult decât atât, se pretează de minune pentru un HTPC capabil să redea în condiții optime conținut video 4K dintr-o varietate foarte mare de surse.

Trecând peste prețul de achiziție, primul detaliu care trebuie să vă ducă cu gândul la faptul că nu vorbim de un model de top ține de absența literei X după GT. Seria GeForce GT a inclus multe modele accesibile în ultimul deceniu, dar cel mai recent dintre ele a făcut parte din seria GeForce 700.

Specificațiile noii plăci video GeForce GT 1030 nu sunt spectaculoase, dar datorită faptului că este construită pe arhitectură Pascal, s-ar putea totuși să vă uimească. În definitiv, vorbim de o placă video cu un preț de achiziție între 70 și 75 de dolari, în funcție de producător și soluție de răcire.

NVIDIA GeForce GT 1030 are 384 de nuclee CUDA cu o lățime de bandă pentru interfața de memorie de doar 64 de biți. Cantitatea de memorie video implicită este de 2GB VRAM, în timp ce frecvența de tact este de 1468MHz. Aceste cifre sunt suficient pentru redarea unui semnal video la o rezoluție maximă de 7690 x 4320 de pixeli cu o rată de reîmprospătare de 60Hz. Designul de referință al NVIDIA pentru noua placă video include un DisplayPort 1.4, un conector Dual-link DVI și HDMI 2.2. Aparent, aveți nevoie de o sursă de minim 300W pentru a face față consumului energetic al modelului de mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: