Noutățile Tesla pentru 2017, inclusiv începutul producției pentru Model 3

Noutățile Tesla pentru 2017, inclusiv începutul producției pentru Model 3
11:53 25.02.2017

Anul acesta va fi foarte important pentru Tesla, având în vedere că vor începe producția la cea mai accesibilă versiune – Tesla Model 3.

La ora actuală, creațiile Tesla sunt considerate mașini de lux, atât din cauza prețului, cât și din cauza disponibilității reduse. Este foarte dificil să pui mâna pe un bolid Tesla chiar și dacă ai reușit să strângi suma de bani necesară. Perioada de așteptare de câteva luni sau un an este cât se poate de frustrantă dacă ai visat câțiva ani la un Model S. 

Conform speculațiilor, odată cu lansarea Tesla Model 3, compania americană va deveni mult mai eficientă în a produce mașini într-un ritm alert, pentru a face față cererii. În contextul în care și prețul va fi mai accesibil, ar fi păcat să nu profite de interesul clienților.

Vizavi de planurile pe 2017 ale companiei, acestea au fost dezvăluite într-un format oficial în cadrul anunțului rezultatelor financiare pe anul trecut. Documentul dedicat în principal acționarilor poate fi parcurs în întregime în format PDF accesând acest link. Printre altele, aflăm că producția pentru Model 3 va începe în luna iulie a acestui an. Ritmul maxim de producție va fi atins în septembrie. Aceste detalii sunt îmbucurătoare pentru cei care au făcut precomandă pentru un Tesla Model 3 și sperau să pună mâna pe noul bolid până la finele acestui an.

Tot pentru a facilita adopția și a elimina un pic din emoțiile celor care nu vor să meargă la drum lung cu o mașină electrică, Tesla va dubla anul acesta numărul încărcătoarelor de tip Supercharger pe teritoriul Americii de Nord. Stațiile mobile de reparare ale Tesla vor deveni atât de eficiente încât vor fi capabile să remedieze 80% dintre probleme la domiciliul sau locul de muncă al cientului.

În privința capacităților de producție, lăsând la o parte lansarea Tesla Model 3, în prima jumătate a lui 2017 compania va asambla între 47.000 și 50.000 de autoturisme, cu 71% mai mult decât în 2016.

loading...