Și-a sacrificat Tesla pentru a salva viața unui șofer inconștient

Și-a sacrificat Tesla pentru a salva viața unui șofer inconștient

Un șofer de Tesla s-a implicat de bună voie într-un accident pentru a salva viața unui șofer care se pare că a făcut infarct la volan, conform Muenchner Merkur.

În momentul în care vezi în trafic o mașină condusă agresiv sau haotic, îți vine în minte să o eviți pentru a preveni un accident grav. Te asiguri că tu împreună cu cei din mașină veți fi în siguranță pe durata călătoriei. Tentația este să ignori posibilitatea faptului că gesturile greu de înțeles sunt cauzate de un șofer care a pățit ceva la volan și nu mai poate conduce mașina într-un mod coerent. Dacă întreaga situație se desfășoară pe autostradă iar riscurile sunt extrapolate de viteze foarte mari, nivelul de precauție este proporțional.

Se pare însă că nu toți gândesc la fel, iar un domn în vârstă de 41 de ani a decis că merită să-și sacrifice mașina sa Tesla pentru a preveni escaladarea unei situații neobișnuite din trafic. Șoferul care a optat pentru păstrarea anonimității, în timp ce se afla pe o autostradă din jurul Munchenului, a observat că un Volkswagen Passat se deplasează într-o manieră haotică. Primul gest a fost să sune la pompieri, dar când a analizat situația și și-a dat seama că s-ar putea ca aceștia să nu vină la fața locului în timp util, a apelat la o soluție neobișnuită.

Soluția găsită a implicat poziționarea mașinii sale Tesla în fața Passatatului care se deplasa cu o viteză destul de mare. Frânând treptat și lovindu-se regulat de mașina din spate, a reușit să o decelereze până la oprirea completă. În momentul în care autoritățile s-au deplasat la locația accidentului, a devenit evident că șoferul Volkswagenului era inconștient și că, cel mai probabil, a suferit un atac de cord la volan.

În total, setul de manevre al șoferului de Tesla s-a reflectat în pagube de 10.000 de euro suferite de ambele mașini. CEO-ul Tesla, Elon Musk a afirmat pe Twitter că va repara gratuit mașina creată de propria companie și că va face tot posibilul ca aceasta să se afle în trafic într-un timp cât mai scurt.

Citește și: