Noul Nikon D7500 este un gadget de actualitate pentru pretențioși

Noul Nikon D7500 este un gadget de actualitate pentru pretențioși

Din cauza vânzărilor mici din spectrul DSLR, Nikon nu are multe motive să lanseze deseori modele noi, dar noul Nikon D7500 nu trebuie neglijat. 

Când vine vorba de camere foto, cei mai mulți dintre noi se rezumă la a face fotografii cu telefonul. Indiferent dacă este vorba de un eveniment important sau un concediu după o pauză foarte lungă, în cazul în care ai un iPhone sau Galaxy S din ultimii 2-3 ani, ai mari șanse să obții rezultate foarte bune. Pe de altă parte însă, DSLR-urile clasice continuă să aibă o piață ce nu trebuie neglijată.

Din acest motiv, japonezii de la Nikon tocmai au anunțat noul lor DSLR cu specificații peste media. Nikon D7500 a fost subiectul multor seturi de zvonuri în ultimele săptămâni, iar acum tocmai a fost confirmat oficial. Acesta păstrează în cea mai mare parte designul modelelor anterioare, dar include cu siguranță specificații tehnice de actualitate.

Nikon D7500 este construit în jurul unui senzor de 20,9 megapixeli de format DX. Vine la pachet cu o plajă ISO între 100 și 51.600 și cu abilitatea de a captura opt cadre pe secundă în rafală la rezoluție maximă. Cei care se gândesc să-l achiziționeze pentru captură video, vor fi încântați de posibilitatea filmărilor la rezoluție 4K cu 24, 25 sau 30 de cadre pe secundă. E de regretat lipsa filmărilor Ultra HD la 60 de cadre pe secundă, dar cu 30 FPS-uri nu ar trebui să fiți dezamăgiți.

Procesorul care se află în spatele acestor performanțe demne de laudă este un Expeed 5 pe care l-am întâlnit în trecut în Nikon D500. Pe spate are un LCD de 3,2 inci ce poate fi rabatat într-o varietate mare de poziții, deschizând un număr mare de posibilități creative. Viewfinder-ul electronic este de tip OLED. Conectivitatea Bluetooth și Wi-Fi completează dotările camerei pentru cei care și-au dorit să scape de fire.

Disponibil din această vară la prețul de 1250 de dolari doar pentru body, Nikon D7500 va putea ci achiziționat și cu un set de obiective standard la 1750 de dolari.

Etichete: