Cel mai vechi aparat foto Nikon s-a vândut pentru o avere, dar nu face poze

Cel mai vechi aparat foto Nikon s-a vândut pentru o avere, dar nu face poze

Nikon are o lungă istorie când vine vorba de aparate foto, iar cel mai vechi aparat foto al companiei tocmai s-a vândut cu o sumă astronomică la licitație.

Unele obiecte au o valoare istorică remarcabilă, iar în momentul în care banii nu sunt o problemă, singurul mod prin care te poți simți special este achiziția unor dispozitive unice, ce nu mai pot fi cumpărate de nimeni. Din același motiv, s-a vândut o carte rară de Pokemon cu 55.000 de dolari, iar primele sisteme Apple continuă să ajungă la câteva milioane, de fiecare dată când ajung pe piață.

Un destin similar la avut și cel mai vechi aparat foto de la Nikon. Jucăria din imaginile alăturate s-a vândut zilele trecute la licitație cu 406.000 de dolari. Merită reținut că nu este chiar prima cameră făcută vreodată de producătorul japonez, este a treia, dar singura aflată în existență. Aceasta a fost produsă în aprilie 1948 și s-a vândut împreună cu obiectivul original F2 Nikkor H. Inclusă este și o carcasă de piele originală cu o curea discretă ce vine în jurul gătului. Aceasta din urmă este o altă raritate.

Pe spatele camerei este inscripționat mesajul ,,Creat în Japonia ocupată.” Numele original al camerei a fost simplu Nikon. Ulterior, deoarece a continuat să se mai producă alături de alte modele Nikon M și S, a fost redenumită în Nikon One. S-a speculat că bătrâna cameră va atinge un preț de aproximativ 190.000 de dolari, deși licitația a început de la 95.000 de dolari. În final, valoarea finală achitată de un cumpărător anonim a fost de 406.000 de dolari.

Partea cea mai frustrantă a unei astfel de achiziții generoase este că Nikon One nu poate fi folosit pentru imortalizarea de fotografii, deoarece utilizează un tip de film non-standard, la care Nikon a renunțat în iterațiile ulterioare ale produsului. Cu alte cuvinte, aceasta este doar o piesă de muzeu.
nikon-one-auction-1

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo