Noul album Radiohead vine la pachet cu un joc din anii `80

Noul album Radiohead vine la pachet cu un joc din anii `80

Radiohead a avut din totdeauna un public dedicat, dar ediția centenară a albumului OK Computer cu siguranță nu este pentru toată lumea.

Ai crede că devine imposibil să fii nișat, trendsetter, hipster, cool și original în 2017, dar cei de la Radiohead tocmai au făcut un gest care s-ar putea să te facă să te răzgândești. Într-o perioadă în care discurile de vinil se vând mai bine ca niciodată, formația britanică a venit la înaintare cu o ediție aniversară a albumului OK Computer. Aceasta costă aproximativ 500 lei și este intitulată OKNOTOK.

Pachetul complet pe care îl primești după ce plătești suma rotundă este ilustrat defășurat mai jos. Include un vinil, o carte cu o grafică foarte bine pusă la punct, câteva notițe de mână ale lui Thom Yorke și, nu în ultimul rând, o casetă audio. Aceasta din urmă este un pic ciudată, mai ales că respectivul mediu multimedia nu a fost niciodată asociat cu o calitate foarte bună a conținutului audio. Caseta include 90 de minute de piese rare ale formației, niște demo-uri care nu au mai fost până la această oră făcute publice.radiohead boxededition

În plus, are la final două minute de zgomote pe frecvență înaltă, un colaj de sunete care la prima vedere nu au nici un sens. Un grup de pasionați de tehnologie de pe Reddit și-au dat însă seama că acele sunete sunt de fapt un program pentru ZX Spectrum, un computer ce a fost produs între 1982 și 1992. În funcție de anii de experiență în interacțiunea cu calculatorul, este foarte probabil să fi auzit că acum trei decenii programele de calculator și jocurile erau stocate pe casete audio. Din motive greu de înțeles, celor de la Radiohead li s-a părut amuzant să includă un astfel de program pe OKNOTOK. Din fericire, cineva a trecut respectivele frecvențe printr-un egalizator și un emulator de ZX Spectrum, iar rezultatul poate fi văzut în clipul de mai jos.

În final, nu este vorba de un conținut foarte interactiv, dar ideea este cu siguranță nemaiîntâlnită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: