Nokia și Apple au semnat un parteneriat important cu beneficii pentru toți

Nokia și Apple au semnat un parteneriat important cu beneficii pentru toți

Nu se întâmplă des să auzim de Nokia și Apple în aceeași propoziție, dar finlandezii se pare că au ajuns la o înțelegere favorabilă cu gigantul din Cupertino.

Nokia a dat în judecată Apple. În speranța obținerii unei sume generoase de bani pentru patentele din portofoliu, compania finlandeză a intentat un proces împotriva companiei fondate de Steve Jobs. Evenimentul s-a petrecut la finele lui 2016, dar a fost evident din primul moment că își va găsi finalitatea în afara sălii de judecată. Subiectul procesului a constat în 32 de patente ce le-au aparținut celor de la Nokia și pe care, se pare că cei de la Apple le foloseau fără acordul explicit al finlandezilor.

Cum se întâmplă de obicei în cazul unor probleme de licențiere, au fost suficiente câteva sesiuni de negocieri aprinse până la semnarea unui parteneriat benefic pentru ambele părți. Fostul contract de natură similară expirase cu scurt timp înainte de începerea procesului anti Apple. ,,Aceasta este o înțelegere semnificativă între Nokia și Apple. Mută relația noastră cu Apple de la adversari în sala de tribunal, la parteneri de afaceri ce conlucrează pentru beneficiul clienților noștri.” Directorul Departamentului de Avocatură din cadrul Nokia a fost foarte încântat de semnarea unui nou parteneriat între Nokia și Apple.

În mod practic, înțelegerera îi obligă pe cei de la Nokia să vină la înaintare cu o infrastructură rețelistică formată din produse și servicii dedicate celor de la Apple. De partea cealaltă a baricadei, compania lui Tim Cook s-a oferit să reintroducă în magazinele Apple produsele companiei Nokia. Lista include mai ales gadgeturile Withings, ce au intrat anul trecut în portofoliul Nokia după o achizție destul de scumpă.

În privința sumelor de bani tranzacționate în această înțelegere dintre Nokia și Apple, cel mai probabil, nu le vom afla niciodată. Putem doar să sperăm că vom avea cu toții de câștigat.

Citește și: