Apple ripostează în războiul cu Nokia: unele produse au dispărut de pe site-ul companiei

Apple ripostează în războiul cu Nokia: unele produse au dispărut de pe site-ul companiei

Zilele trecute, vă spuneam despre un nou război al brevetelor în care este implicat gigantul Apple. De data aceasta, Nokia este compania care acuză Apple de folosirea fără drept a unor patente. 

Acum, vine și reacția Apple. S-ar părea că de pe site-ul oficial al companiei au dispărut o serie de produse. Nu vă faceți griji, cei de la Apple nu ”pun lacătul” pe afacere, iar produsele care au fost interzise din magazinul lor online nu sunt produse de americani.

Este vorba, în principiu, de produse Withings cum ar fi cântare inteligente și alte gadgeturi pentru fitness, potrivit Mashable. Compania Withings este deținută de Nokia, așa că mișcarea Apple are sens în acest context.

Cei care caută pe Google produse Withings din Apple Store vor găsi rezultate, însă un click pe link va duce la mesajul ”ne pare rău, dar produsul pe care îl căutați nu mai este disponibil pe apple.com”.

Procesul Nokia împotriva Apple a fost inițiat simultan atât în Statele Unite (prin intermediul US District Court din Districtul de Est din Texast, instanță care dă, de multe ori, câștig de cauză deținătorilor de brevete), cât și în Germania (în tribunaluri regionale din Dusseldorf, Mannheim și Munich), Finlanda, Marea Britanie, Italia, Suedia, Spania, Franța, dar și Hong Kong (au fost intentate 40 de procese în total). Luând în calcul efortul financiar din spatele acestui gest și faptul că în Europa veniturile Apple nu sunt privite cu ochi bun, este imposibil ca măcar unul dintre procese să nu fie câștigate.

De cele mai multe ori, un astfel de proces vizează 2-3 patente de design, interfață software sau tehnologie. La fel a fost și în cazul procesului dintre Samsung și Apple care s-a extins pe parcursul mai multor ani. De această dată însă, pretextul vine sub forma a 32 de patente ce vizează o varietate foarte mare de tehnologii, începând cu particularități ce țin de ecran și elemente de interfață, până la encodare video și chipset hardware.

Citește și: