20 dec. 2017 | 08:04

Nokia 9 a fost certificat de autorități: cât de rapid este telefonul de top

ACTUALITATE
Nokia 9 a fost certificat de autorități: cât de rapid este telefonul de top

Nokia 9 a fost subiectul multor zvonuri în ultimul an, dar ar putea fi lansat în următoarele săptămâni cu specificații de top.

De când au intrat în posesia brandului Nokia, finlandezii de la HMD Global au făcut o treabă foarte bună la a lansa smartphone-uri cu specificații decente care ofereau cea mai nouă versiune de Android. Mai mult decât atât, chiar și modele ieftine au reușit să treacă deja la Android 8.0 Oreo înaintea telefoanelor Samsung de 3-4 ori mai scumpe, Galaxy S8 și Galaxy Note 8.

Deși mulți internauți visează deja de câteva luni la Nokia 9, HMD Global a lansat un telefon de top în ultimele luni ”în pielea” modelului Nokia 8. Compatibil cu cea mai recentă versiune de Android, dispozitivul lansat în luna octombrie a acestui an avea un panou QHD de 5,3 inci și folosea un procesor Snapdragon 835 împreună cu 6GB RAM. Venea cu o memorie internă de până la 128GB, iar pe partea de captură folosea două camere principale de 13 megapixeli cu F/2.0. Nu lipsea din ecuație suportul pentru filmări 4K și portul de încărcarea USB C.

Deși nu a trecut mult timp de lansarea Nokia 8, Nokia 9 se pare că se află pe ultima sută de metri înaintea lansării oficiale. Terminalul a trecut deja pe la FCC, autoritatea americană pentru certificarea dispozitivelor mobile ce urmează să fie comercializate în SUA. În acest context, am putut afla specificațiile oficiale ale iminentului dispozitiv.

Nokia 9 va fi construit în spatele unui panou OLED de 5,5 inci produs de LG. Ca și contrast, Nokia 8 folosea un IPS LCD. Partea de procesare va fi asigurată de același Snapdragon 835, în timp ce acumulatorul va fi de 3250 mAh. Camerele principale vor fi de 12, respectiv 13 megapixeli. Pentru selfie-uri, vei fi nevoit să te rezumi la o cameră de 5 megapixeli. Cantitatea de memorie RAM este momentan necunoscută, dar ar trebui să graviteze între 6 și 8GB. Memoria internă va fi de 128GB, pe când sistemul de operare preinstalat va fi Android 8.0 Oreo. Rămâne să vedem dacă va fi lansat înainte de anul nou.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele