Nokia 9 ar putea avea camere foto extrem de performante

Nokia 9 ar putea avea camere foto extrem de performante

Cu toate că Nokia 9 a rămas doar la stadiul de zvon pentru 2017, anul viitor ne-ar putea aduce un telefon destul de bun.

HMD Global a decis să intre în forță pe piață anul acesta, iar telefoanele pe care aceștia le-au lansat se adresează unei piețe cât mai mari. Nokia 9 ar urma să fie un telefon de top, mai performant decât modelul 8, dar mai avem ceva de așteptat până atunci.

Atunci când Nokia 9 va debuta, probabil în prima parte a lui 2018, ne putem aștepta să beneficieze de o cameră foto foarte bună, care va readuce brandul în centrul atenției. Indiciile vin din cadrul aplicației de cameră, disponibilă în varianta beta de Android Oreo pentru Nokia 5. Dacă nu mai ai răbdare până la Nokia 9, poți oricând să cumperi un Nokia 8. Are hardware bun, cel mai nou sistem de operare și e disponibil oficial în România.

A trecut de mult vremea când Nokia avea cele mai bune camere foto, însă compania pare să vrea să ajungă din nou la acel nivel, mai ales că parteneriatul cu Carl Zeiss a fost repornit.

Camerele de până acum nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, însă e loc de mai bine, iar modelul 9 ar putea aduce schimbarea. Aplicația de cameră din Nokia 5 face trimitere către funcții imposibil de folosit pe dispozitivul respectiv.

De exemplu, aplicația de cameră îți arată opțiuni de telefoto și de unghi larg, însă niciun telefon Nokia de pe piață nu oferă compatibilitate pentru asta. Putem presupune că noul telefon va avea doi senzori RGB, iar una din camere fi telefoto, în timp ce a doua va avea lentile wide-angle.

Cele mai recente informații vorbeau despre camere de 13 megapixeli, dar ne putem aștepta ca Nokia să pluseze. Având în vedere că telefonul va avea procesorul Snapdragon 835, acesta ar putea fi dezvăluit chiar și la CES.

Citește și: