Qualcomm lansează trei procesoare mid-range, dar cu funcții premium

Qualcomm lansează trei procesoare mid-range, dar cu funcții premium

Qualcomm a făcut un nou anunț de procesoare pentru smartphone-uri, iar de data aceasta preia funcții premium și le aduce în cipurile mid-range. 

Qualcomm a anunțat o nouă serie de procesoare: modelele Snapdragon 653, 626 și 472. Aceste noi procesoare reprezintă update-uri ale versiunilor anterioare din aceeași gamă și introduc o serie de noi funcții. Cele mai importante sunt funcțiile preluate din gama premium, 800: noile procesoare mid-range vin cu Qualcomm Quick Charge 3.0 și cu suport pentru un sistem de camere dual.

”Întotdeauna, Qualcomm Technologies a vrut să aducă funcții noi în linia Snapdragon 800 de procesoare premium, iar mai apoi să le porteze și în alte produse”, spune Alex Katouzian, vicepreședinte al departamentului de management de produs. ”Un bun exemplu îl reprezintă introducerea funcției de camere duale în procesoarele mid-range, chiar și în seria 400. Astfel, creatorii de smartphone-uri pot lucra la telefoane mai avansate și pot oferi utilizatorilor experiențe mai bune la prețuri accesibile.”

Snapdragon 653 preia design-ul octa-core, la frecvență de 1,8GHz și mărește performanțele cu 10%. De asemenea, oferă suport pentru până la 8GB de memorie RAM.

Snapdragon 626 vine, de asemenea, cu 10% mai multă performanță față de predecesorul 625, ce rulează la 2GHz într-un design octa-core, relatează mobilesyrup.com.

Noul Snapdragon din seria 400, modelul 427, vine cu performanțe ceva mai ridicate decât predecesorul 425 și beneficiază de funcția TruSignal, fiind primul procesor din linia 400 ce beneficiază de această funcție.

În cadrul aceluiași anunț, compania a vorbit și despre popularitatea seriei 600 de procesoare. Qualcomm spune că în ultimul an, peste 400 de modele de telefoane s-au bazat pe astfel de procesoare; 300 deja s-au lansat, iar 100 sunt foarte aproape de lansare.

Procesoarele 626 și 653 vor fi disponibile în device-uri până la sfârșitul anului 2016, în timp ce procesorul 427 va apărea în telefoane la începutul anului viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: