Noile Mercedes Benz iau foc: un milion de exemplare trebuie întoarse în fabrică

Noile Mercedes Benz iau foc: un milion de exemplare trebuie întoarse în fabrică

Într-o decizie fără precedent pentru compania nemțească, Daimler a anunțat readucerea în fabrică a peste un milion de mașini Mercedes Benz.

Se pare că un număr impresionant de mașini Mercedes Benz de generație nouă vin la pachet cu risc real de incendiu. Informația vine direct de la oficialii Daimler și se pare că afectează mașini ce au fost comercializate pe întregul mapamond. Nu este vorba de un caz izolat ce se referă la piața de mașini din SUA, Rusia sau altă țară. Comunicatul oficial a fost postat inițial de cei de la Reuters, dar nu a durat mult până când vestea îngrijorătoare a făcut înconjurul lumii.

E important de reținut că această decizie costisitoare nu a fost anunțată de Daimler din senin. La nivel global au fost raportate deja 51 de cazuri în care mașini Mercedes Benz produse în ultimii ani au luat foc din senin. Partea bună este că nu s-au înregistrat și victime în urma acelor situații neprevăzute. Având însă în vedere gravitatea situației și numărul foarte mare de mașini defecte, era probabil o chestiune de timp până când cineva să pățească ceva. Din acest motiv, anunțul trebuie luat foarte în serios de către posesorii unor modele de Mercedes Benz produse în ultimii câțiva ani.

Din câte se pare, problema este cauzată de o siguranță defectuoasă. O soluție permanentă a fost deja implementată în procesul de producție al noilor modele. Ca urmare, dacă ați făcut comandă la un nou Mercedes Benz și așteptați să vină din fabrică, ar trebui să vină fără acest risc potențial. ,,Toate exemplarele afectate care se află în inventar nu vor fi comercializate până la înlocuirea siguranței.” Mașinile rechemate sunt modele din clasele A, B, C şi E.

Numai din SUA trebuie să revină în fabrică 307.629 de exemplare. Restul până la un milion sunt în alte colțuri ale lumii. Din cele 51 de cazuri în care mașini au luat foc, 30 au fost în Statele Unite. În teorie, a fost lansat și un website dedicat prin care puteți verifica dacă mașina voastră este afectată. Din păcate, acela este dedicat doar Statelor Unite ale Americii. Reprezentanții Daimler s-au angajat să între în contact cu toți posesorii de mașini Mercedes Benz ce trebuie readuse în fabrică.

Citește și: