Mercedes-Maybach G650 Landaulet este un SUV ultra-luxos

Mercedes-Maybach G650 Landaulet este un SUV ultra-luxos

Mercedes-Maybach G650 Landaulet este, cu siguranță, unul dintre cele mai luxoase modele produse în cadrul seriei G-Class.

O serie de imagini neoficiale cu noul model Mercedes-Maybach G650 Landaulet au apărut pe Internet în ultima perioadă, iar acum, automobilul de lux a fost dezvăluit publicului în mod oficial. Noul model vine cu un V12 twin-turbo și cu acoperiș retractabil, printre altele.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Noul G650 Landaulet se bazează pe clasicele G-Class sau G-Wagen și pare a fi modul companiei de a încheia generația curentă a automobilului de off-road, creat inițial în 1979.

Numele Landaulet se referă la un automobil ce are acoperiș retractabil în zona scaunelor din spate, iar acesta a mai fost folosit și în cazul unor alte automobile marca Mercedes-Benz, cum ar fi modelul 300 d Landaulet din 1960, modelul 600 Pullman Laundalet din 1964 și Maybach Landaulet din 2008.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Mercedes-Maybach G650 Landaulet se bazează pe un motor V12 twin-turbo, de 6 litri, ce a mai fost folosit și în cadrul altor automobile, fiind capabil să dezvolte o putere de 463kW și 1000NM de cuplu, trimis către toate cele patru roți, arată caradvice.com.au.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Noul Mercedes-Maybach G650 Landaulet este o ediție extrem de limitată, având în vedere că vor fi produse doar 99 de astfel de autovehicule. Mașina are un ampatament cu 578mm mai lung decât al unui G-Class, standard, împrumutând și scaunele ajustabile individual de la limuzina S-Classe. Scaunele le pot face masaj pasagerilor, există suporturi încălzite pentru pahare, mese cu inserții de piele și un sistem de entertainment cu două monitoare de 10 inci, ideale pentru pasagerii de pe locurile din spate.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Cu toate că G650 Landaulet are o mulțime de elemente de lux, mai ales la interior, automobilul rămâne un SUV tradițional, având o gardă la sol de 450mm și tracțiune integrală.

Citește și: