Noile iPhone-uri înregistrează vânzări mai mari decât te așteptai

Noile iPhone-uri înregistrează vânzări mai mari decât te așteptai
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
20:00 19.12.2017

Conform unui studiu publicat în urmă cu câteva zile, ritmul vânzărilor de iPhone este unul spectaculos, chiar dacă gadgeturile sunt mai scumpe ca niciodată.

Niciodată un iPhone nu a reprezentat o investiție mai mare decât acum. Telefoanele gigantului din Cupertino sunt suprinzător de costisitoare dacă te gândești să-ți cumperi unul dintre modelele anunțate în luna septembrie a acestui an. Cu toate acestea, prețul se pare că este absolut irelevant pentru fanii adevărați ai companiei.

Deși cei de la Apple s-au ferit să se mândrească cu performanța vânzărilor noilor modele, o firmă importantă de analiză a încercat să deslușească misterul vânzărilor de iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Conform studiului Localytics publicat de Forbes, se vând în fiecare zi aproximativ un milion de terminale de ultimă generație de la Apple pe întregul mapamond, iar acest ritm se menține deja de câteva săptămâni. Este important de reținut că s-ar fi vândut atât de bine de mai mult timp, dar nu au existat stocuri.

Cei de la Localytics au ajuns la concluzia că, din totalul de iPhone-uri aflate în piață la această oră, 2,22% sunt iPhone 8, asta înseamnă aproximativ 17,5 milioane de exemplare. iPhone 8 Plus este un pic mai popular decât fratele său mai mic, reprezentând 2,94% din piață, pentru un total de 23,2 milioane. Popularitatea iPhone X nu a ajuns însă la nivelul iPhone 8 Plus, dar este evident că vorbim de o chestiune de câteva zile. Cel puțin momentan, 2,63% din piață este asociată celor mai scumpe telefoane Apple create vreodată, pentru un total de 20,7 milioane de aparate.

Din păcate, aceste valori nu au fost confirmate de vreun oficial Apple, dar se aliniază cu alt studiu realizat în urmă cu câteva zile de Mixpanel. Din respectivul raport, am aflat că iPhone X a ajuns să se vândă la fel de bine de iPhone 8 Plus în ultima săptămână din noiembrie, reușind să-i depășească popularitatea în decembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI