16 ian. 2017 | 18:52

Nintendo Switch va rula și jocuri de acum câteva decenii

Gaming
Nintendo Switch va rula și jocuri de acum câteva decenii

Mai sunt câteva luni până la lansarea oficială a Nintendo Switch, dar noua consolă se anunță a fi foarte interesantă din perspectiva jocurilor disponibile.

Nintendo Switch, cea mai nouă consolă a japonezilor va fi lansată pe 3 martie la un preț de 300 de dolari. În speranța transformării sale într-un succes de proporții, Nintendo încearcă să aducă pe noua platformă o serie foarte stufoasă de jocuri vechi și noi. Majoritatea francizelor importante din portofoliul companiei vor reveni în actualitate și vor încerca să convingă fanii Mario și Zelda că investiția într-o nouă consolă este justificată.

O informația pe care nu am știut-o  până acum câteva zile este că o serie de jocuri clasice din era Neo Geo vor fi de asemenea disponibile pentru Nintendo Switch. Acestea fac parte din colecția dezvoltatorului japonez Hamster Corporation și vor fi lansate în trepte. Primul va fi lansat în martie în același timp cu consola și va fi intitulat King of Fighters `98.

Celelalte jocuri clasice pe care vă puteți aștepta să le experimentați pe Nintendo Switch sunt Waku Waku 7, Shock Troopers, World Heroes Perfect și Metal Slug 3. În mare parte, acest efort semnificativ de a face vechile jocuri compatibile cu noua consolă are ca scop încântarea nostalgicilor.

Pe aceeași idee, cei care vor dori să recreeze experiența jocurilor pe TV-urile cu tub din anii 90 vor putea activa o funcție ce va restaura calitatea originală a unei sesiuni de gaming. Asta înseamnă că veți vedea un zgomot de imagine semnificativ, rezoluția texturilor va fi foarte mică și vă puteți aștepta poate chiar la pureci. Jucătorii vor putea să ajusteze gradul de dificultate al acestor jocuri clasice și, opțional, vor putea să-și compare performanța cu cea a altor jucători de pe glob.

Merită reținut că Nintendo Switch va permite doritorilor să se joace online gratuit doar până în toamnă. La momentul respectiv, va fi introdus un sistem similar cu Xbox Live sau PlayStation Plus contra unei plăți lunare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele