Noul Nintendo Switch are o dată oficială de lansare și un preț

Noul Nintendo Switch are o dată oficială de lansare și un preț

Toate detaliile despre lansarea și funcționalitatea Nintendo Switch au fost dezvăluite în urmă cu câteva ore într-o conferință difuzată live pe internet. 

Cu un pic de noroc, lansarea Nintendo Switch anul acesta s-ar putea să fie cel mai bun lucru care li s-a întâmplat celor de la Nintendo în ultimul deceniu. Gigantul japonez a scris câteva pagini importante din istoria gamingului pe console, dar a întâmpinat probleme importante în ultimii ani pe partea financiară. Cu alte cuvinte, are nevoie mai mult ca niciodată de un succes.

Cu toate că a fost dezvăluită oficial în urmă cu câteva luni, abia în cadrul conferinței de astăzi am aflat cele mai importante particularități ale noii console. Nintendo Switch va ajunge la primii săi utilizatori începând cu 3 martie la un preț de 300 de dolari. Ca și comparație, prețul este apropiat de valoarea de achiziție a unui Xbox One sau PlayStation 4 de ultimă generație.

În privința funcționalității, nu am aflat prea multe lucruri noi despre consola Nintendo. Switch rămâne o idee inovativă și o consolă modernă ce poate fi folosită în egală măsură în sufragerie conectată la TV sau în deplasare, sub formă de tabletă. Dintr-un punct de vedere, consola efectivă este tabletă, doar că în momentul în care ajungeți acasă o puteți conecta foarte ușor la TV introducând-o într-un dock dedicat.

Interacțiunea cu jocurile voastre preferate se va desfășura prin intermediul unor controllere verticale intitulat Joy-Con. Acestea din urmă, pe lângă faptul că incorporează senzori de mișcare, se pot atașa unui sistem dedicat pentru a forma un controller supradimensionat sau pot fi folosite individual. Există și posibilitatea utilizării lor în deplasare, atașându-le de tableta Nintendo Switch. Controllerele vibrează printr-o tehnologie intitulată HD Rumble.

Nintendo Switch este prima consolă Nintendo ce utilizează un panou sensibil la atingere de tip capacitiv, în locul panourilor rezisitive din DS, 3DS sau Wii U.

Citește și: