Nintendo Switch nu va oferi aceleași performanțe în toate scenariile de utilizare

Nintendo Switch nu va oferi aceleași performanțe în toate scenariile de utilizare

Mai sunt câteva luni până se lansează în mod oficial, dar se pare că Nintendo Switch  deja ridică numeroase probleme dezvoltatorilor de jocuri.

Cei de la Nintendo au atras atenția pasionaților de gaming în urmă cu câteva luni în momentul în care au dezvăluit primele detalii despre noua lor consolă. Cum s-a întâmplat și cu Wii sau Wii U, noul Switch încearcă să ne convingă de utilitatea unui concept de consolă complet diferit de Xbox sau PlayStation. Switch este o tabletă, un dock și un controller ce poate fi desfăcut în două bucăți. Când stați acasă, vă jucați pe TV cu respectiva tabletă ancorată în dock. În deplasare, luați tableta cu voi și îi atașați pe laterale cele două jumătăți ale controllerului. Cei care își doreau să se joace aceleași titluri acasă și în deplasare au fost convinși de părțile bune ale acestui concept.

Având în vedere dimensiunile respectivul dock, foarte mulți au fost curioși cât de relevantă este respectiva componentă pentru experiența de gaming. Cei de la Nintendo s-au ferit să ofere un răspuns detaliat pe marginea acestui subiect, dar mai multe surse le-au confirmat celor de la Digital Foundry că respectivul gadget are un rol important.

În momentul în care deconectați tableta din dock, puterea de procesare scade cu aproximativ 40%. Frecvențele de lucru pentru GPU sunt radical diferite, chiar dacă procesorul și cantitatea de memorie RAM vor fi identice în ambele cazuri. Momentan, nu se știe dacă viteza mai mică a GPU-ului NVIDIA are ca scop mărirea autonomiei în deplasare sau micșorarea riscului de supraîncălzire. Cei de la Engadget au afirmat că frecvența de lucru a SoC-ului bazat pe Tegra X1 va fi de 768 MHz cu dock-ul conectat, iar acea valoare va scade până la 307,2 MHz în deplasare.

După ce am aflat în urmă cu aproximativ o săptămână că Nintendo Switch va fi mai slab din punctul de vedere al performanței decât un Xbox One sau PlayStation 4, vestea de mai sus nu este încurajatoare. Foarte mulți au sperat că experiența de gaming oferită de viitoare consolă Nintendo va fi identică atât acasă, cât și în mașină sau în tren, dar nu se pare că va fi cazul.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo