Nikon D850 se anunță a fi un full-frame de top pentru entuziaștii fotografiei

Se discută de câteva luni de un urmaș pentru Nikon D810, acesta se pare că va fi intitulat Nikon D850 și ar trebui să nu mai întârzie foarte mult.

Destinul Nikon D850 de la proiect până la lansare a fost unul destul de ciudat. Se vehicula de mult timp un nou full-frame al japonezilor, dar nu știa nimeni când va ajunge exact pe piață. Pentru a face așteptarea și mai dificilă, producătorul s-a aruncat la un comunicat de presă pe care îl puteți parcurge în totalitate aici. Spre surprinderea celor care sperau să se lamurească despre ce va fi vorba,  documentul nu include însă prea multe detalii tehnice și nici nu ne oferă o dată precisă de lansare. Din acest motiv, vom fi nevoiți să ne bazăm în continuare pe zvonuri.

,,Acest nou SLR de format FX a fost creat cu o plajă mare de tehnologii noi cu funcții și îmbunătățiri de performanță ce sunt rezultatul direct al feedback-ului primit de la utilizatori de-a lungul anilor, de la cei care vor tot ce este mai bun de la echipamentul lor foto.” Cuvintele de la laudă nu lipsesc din comunicatul Nikon, dar este greu de preconizat care vor fi punctele forte reale ale full-frame-ului.

Conform celor de la Nikon Rumors,  NIkon D850 va fi construit în jurul unui senzor full-frame de ultimă generație de 46 megapixeli. Sistemul de autofocus nu va suferi schimbări față de Nikon D810. Procesul efectiv de captură va fi facilitat de SnapBridge, o ediție actualizată a LCD-ului rabatabil sensibil la atingere de pe spatele aparatului. Va avea loc pentru două carduri de memorie, ca niciodată să nu rămâi fără spațiu de stocare când ai nevoie mai mult. Butoanele de spate vor fi luminate, un joystick de selecție va facilita navigarea rapidă prin meniuri și nu vor lipsi din ecuație conectivitatea Wi-Fi și Bluetooth. Pe partea de captură, Nikon D850 va putea fi utilizat pentru imortalizarea de clipuri time-lapse la rezoluție 8K sau de filme obișnuite în 4K UltraHD. Clipuri Full HD pot fi capturate cu 120 de cadre.

Prețul de achiziție pentru Nikon D850 ar trebui să graviteze în jurul pragului de 3500 de euro, deși nu a fost comunicat oficial.

nikon-d850-leak

06:23 07.08.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video