Bun de dat de pământ, noul Nikon Coolpix W300 filmează la rezoluție 4K

Bun de dat de pământ, noul Nikon Coolpix W300 filmează la rezoluție 4K

Cei care își doreau de mult o cameră andurantă fără să fie stresați că o scapă în apă sau pe ciment se pot orienta către noul Nikon Coolpix W300.

Domeniul camerelor foto compacte se află deja de câțiva ani în cădere liberă. Cei mai mulți dintre noi fac fotografii de vacanță cu telefonul, iar acest segment de utilizatori a fost din totdeauna asociat cu micile aparate digitale. Singura șansă ca cineva să se mai orienteze către o astfel de achiziție ține de producători. În cazul Nikon Coolpix W300, japonezii s-au orientat către includerea unui grad sporit de anduranță, iar acest detaliu de fond are mari șanse să atragă un număr mare de utilizatori.

Deși include senzori de ultimă generație și o serie de tehnologii foto menite să automatizeze procesul de captură, farmecul noului Nikon Coolpix W300 se află în abilitatea sa de a face față fără emoții drumețiilor în condiții neprielnice. În teorie, ar trebui să reziste la scufundări în apă de până la 30 de metri. Funcționează la fel de bine în condiții de înghet de până la -10 grade precum și la căldură. Rezistă la praf și are mari șanse să fie la fel de capabilă și dacă o scăpați de la o înălțime de până la 2,4 metri. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să se poată strica vreodată.

Nikon Coolpix W300 este cea mai nou cameră foto a companiei. Aceasta este construită în jurul unui senzor CMOS de 16 megapixeli, iar pe spate integrează un LCD de 3 inci pentru preview și ajustarea parametrilor de funcționare. Pe lângă GPS, la capitolul conectică include NFC și Wi-Fi pentru a facilita transferul rapid de fotografii. Poate genera conținut video 4K Ultra HD și include un zoom optic foarte util de 5X.

Singura problemă a noii camere Nikon ține de preț. Mulți utilizatori s-ar putea să considere prohibitivă valoarea de 350 de euro în această vară, când Coolpix W300 va ajunge în magazine.

Ca alternative, voi menționa câteva modele din portofoliul aceleeași companii care s-ar putea să te încânte.

Dacă vrei să te apuci de fotografie și ai nevoie de un aparat de nădejde, dar care să aibă un preț accesibil, atunci kit-ul Nikon D3300 cu obiectiv AF-P de 18-55mm este exact ceea ce cauți. Aparatul are chiar un mod ghid, orientat către începătorii ce vor să obțină fotografii perfecte de la bun început. Aparatul are un senzor CMOS de 24,2 megapixeli și știe nu doar să fotografieze, dar și să filmeze, reușind să facă asta la rezoluție Full HD, pentru o calitate ridicată a videoclipurilor. După ce ai terminat sesiunea foto, nu trebuie decât să te conectezi prin Wi-Fi la cameră și vei putea accesa instant toate pozele și filmele. Kit-ul Nikon D3300 + Obiectiv AF-P 18-55mm este disponibil aici.

Ca alternativă pentru cei ce caută un aparat foto compact. Nikon COOLPIX B500 este o soluție decentă, acesta oferind un senzor CMOS de 16 megapixeli și un zoom optic masiv, de 40x. Sensibilitatea ISO pleacă de la 100 și ajunge până la 6400 în modul automat, astfel că fotografiile în condiții de lumină slabă nu vor fi o problemă. Ecranul mare, cu diagonală de 3 inci, este suficient încât să observi toate detaliile înainte de a face o fotografie sau pentru momentele în care vrei să filmezi. Aparatul oferă calitate Full HD la 60p când vine vorba de conținut video. Camera foto poate fi ceea ce ai nevoie ca să te apuci de forografie, iar cu prețul special de aici, n-ar trebui să mai aștepți.