04 feb. 2017 | 15:00

Posesorii de Nexus 5X primesc o funcție importantă de la Pixel

ACTUALITATE
Posesorii de Nexus 5X primesc o funcție importantă de la Pixel

Una dintre cele mai atrăgătoare funcții de care se bucură utilizatorii de terminale Pixel este acum disponibilă în mod oficial pe Nexus 5X.

Există o mare diferență între smartphone-urile Nexus și Pixel. În teorie, ambele sunt realizate sub atenta supraveghere a Google. În practică, doar dispozitivele Pixel figurează ca fiind ,,Phone by Google”. Din acest motiv, nu ar trebui să ne mire faptul că aceeași versiune de Android pe un Pixel include câteva ,,picanterii” ce nu sunt disponibile posesorilor de Nexus. Se pare însă că gigantul a stabilit că este posibilă migrarea unei funcții importante de pe telefoanele Pixel și Pixel XL pe ,,bătrânul” Nexus 5X.

Telefoanele Pixel au fost așteptate cu sufletul la gură de către fani și, pe lângă un hardware impresionant, acestea incorporează câteva artificii utile pe partea de software. Printre ele se numără posibilitatea realizării unor gesturi discrete cu degetul pe senzorul de amprentă de pe spate cu scopul declanșării anumitor operațiuni. De exemplu, un swipe de sus în jos peste acel senzor vă afișează centrul de notificări. Funcția este destul de utilă și vă ajută să ajungeți mai rapid la un mesaj important sau un email.

Deși era evident că opțiunea descrisă mai sus poate fi implementată cu ușurință pe alte dispozitive, prea puțini au fost optimiști că o vom mai vedea pe telefoane Nexus. Se pare însă că tocmai a fost inclusă în cea mai recentă variantă beta – developer preview de Android 7.1.2 pentru Nexus 5X. Posesorii respectivului gadget pot apela rapid centrul de notificări ,,ștergând” senzorul de pe spate cu o mișcare de sus în jos cu degetul. Singura condiție este să aveți instalată varianta preview de firmware.

Pentru a activa noua funcție, trebuie să intrați în Settings la secțiunea Moves. Acolo veți găsi un switch simplu. Merită reținut că noua versiunea beta nu a fost lansată și pentru Nexus 6P, dar nu ar trebui să mai dureze mult.

nexus-5x-fingerprint-notification-swipe-640x471

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele