Problemele cu Nexus 6P le dau bătăi de cap serioase utilizatorilor

Problemele cu Nexus 6P le dau bătăi de cap serioase utilizatorilor

Au trecut câteva luni de când utilizatorii de Nexus 6P au început să se plângă de telefoanele lor, dar se pare că sunt ignorați de Google. 

Dispozitivele Nexus au fost din totdeauna apreciate de către fanii ecosistemului Android. Acestea erau realizate în colaborare cu Google, beneficiau de suport din partea gigantului din Mountain View și erau primele care primeau noile versiuni de Android. Se pare însă, că nu toate update-urile sunt perfecte, iar varianta de Android 7.0 Nougat ce ajuns pe terminalele posesorilor de Nexus 6P a cauzat mai multe probleme decât beneficii.

Android 7.0 Nougat a fost disponibil pentru utilizatorii de Nexus 6P în luna octombrie a acestui an. Ca idee, respectivele dispozitive au fost lansate în septembrie 2015, deci nu se poate afirma că sunt foarte vechi. Din păcate, la scurt timp după update, un număr semnificativ de posesorii ai respectivelor gadgeturi au început să se plângă de faptul că se închid complet în mod aleatoriu, cu 10-15% la baterie. Unii utilizatori au sesizat același fenomen chiar și la 60%.

Situația descrisă mai sus nu este neapărat absurdă, iar utilizatorii de iPhone-uri au trecut prin ceva similar de curând. Diferența este că cei de la Apple au inițiat un program de înlocuire a bateriilor, în timp ce Google nu a făcut nici un gest în vreo direcție timp de două luni. Situația neplăcută a obligat utilizatorii să caute diverse soluții.

Conform celor de la Android Police, unii posesorii de Nexus 6P au făcut downgrade la vechiul Marshmallow, de la Nougat, dar în majoritatea cazurilor, fenomenul neplăcut a continuat să aibă loc. Ca urmare, unii au ajuns la concluzia că este vorba de un defect hardware accentuat de upgrade-ul la Nougat. Singura soluție care în mod real a remediat problema a fost schimbarea bateriei, dar este destul de frustrant să faci o astfel de investiție într-un terminal de top, pe banii tăi, la un an după lansare, mai ales după ce Google a recunoscut cazul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo