Netflix te va lăsa să decizi cum se va desfășura acțiunea din filmele preferate

Netflix te va lăsa să decizi cum se va desfășura acțiunea din filmele preferate

Netflix vrea să ofere conținut interactiv, adică posibilitatea de a alege cum se desfășoară acțiunea din filmele și serialele tale preferate.

Anumite cărți îți oferă posibilitatea de a-ți alege propria aventură, și asta pentru că autorul a scris-o în așa fel încât, apelând la anumite trucuri, ți se permite să explorezi în mod diferit aceeași poveste descrisă. Spre exemplu, autorul îți poate sugera să citești capitolele într-o anumită ordine sau să citești cartea de la final spre început. Iar în funcție de opțiunea aleasă, finalul poveștii putea fi în totalitate altul.

Când vine vorba de serialele TV sau de filme, lucrurile sunt ceva mai complicate, mai ales că toate au fost deja filmate. Aparent, abordarea s-ar putea schimba pe viitor, conform Ubergizmo. Daily Mail ne arată că Netflix își dorește să aibă pe site conținuturi interactive. Asta înseamnă că, în curând, utilizatorii vor avea posibilitatea de a dicta cum se va sfârși acțiunea din creațiile cinematografice favorite. În plus, aceștia vor putea chiar să creeze propriile finaluri. Așa că dacă ești un fan al filmelor cu final fericit sau al modificărilor bruște, vei putea interacționa cu conținutul astfel încât să influențezi o desfășurare de acest tip.

Conform acelorași surse, aflăm că Netflix lucrează la diferite modalități prin care să-ți permită să iei decizii cu privire la desfășurarea firului narativ, în timp ce vizionezi filmele. Tot conținutul va fi integrat pe site, iar tot ceea ce utilizatorul va trebui să facă va fi să aleagă între diferitele opțiuni care îi vor fi puse pe tavă. „Vom vedea cum se va desfășura întregul experiment. Vom vedea dacă va fi un succes sau nu. Pentru creatori, acesta este un nou teritoriu”.

Deși acesta este un tărâm nou pentru producători, interactivitatea este o opțiune pe care orice utilizator ar fi nerăbdător să o aibă. În acest fel, poți vizualiza aceeași peliculă de mai multe ori, iar de fiecare dată vei avea de a face cu o altă desfășurare a evenimentelor.