Singurele telefoane pe care Netflix se vede prost

Singurele telefoane pe care Netflix se vede prost

OnePlus 5T este unul dintre cele mai atrăgătoare smartphone-uri ale momentului, cu o performanță impresionantă și un design atrăgător, dar are o problemă.

Amatorii serviciilor de streaming contra cost vor fi dezamăgiți să afle că OnePlus 5 și OnePlus 5T nu pot reda conținut video la rezoluție HD sau Full HD de pe o varietate surprinzătoare de platforme online. Netflix este primul pe lista serviciilor afectate, dar de aceeași limitare vor avea parte abonații la Amazon Prime Video, Google Play Movies și nu numai. Câteva servicii de streaming autohtone s-ar putea de asemenea să fie afectate, dar nu am avut ocazia să experimentez acest detaliu.

Indiferent dacă folosești un OnePlus 5 sau OnePlus 5T, nu te vei putea uita la clipuri video de calitate HD, cu toate că rezoluția nativă a panoului folosit de producători este Full HD. Partea îmbucurătoare este că limitarea cu pricina nu este una de hardware, ci se va putea remedia printr-o actualizare de firmware, chiar dacă nu știm sigur când respectivul update va fi lansat pentru utilizatori.

Inițial, vestea tristă a fost publicată pe forumul oficial al OnePlus. La scurt timp după, informația a fost preluată de o serie de publicații internaționale care au confirmat că nu este vorba doar de o limitare izolată. În schimb, orice utilizator al terminalelor OnePlus 5 sau OnePlus 5T are de suferit din cauza unui detaliu software care se pare că a fost neglijat de oficialii chinezi.

Problema detaliată mai sus are legătură cu suportul pentru codecul Widevine. Acesta standard internațional este disponibil în mai multe variante și este folosit de majoritatea serviciilor de streaming online, inclusiv platformele de la noi precum Antena Play, Voyo sau HBO Go utilizează Widevine. OnePlus 5 și OnePlus 5T includ nativ suportul pentru Widevine Level 3, particularitate care se reflectă în suportul pentru servicii de streaming la rezoluție standard.

Pentru HD și full HD, ar fi trebuit să suporte WiDevine Level 3 DRM. Cu un pic de noroc, problema se va rezolva în câteva săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: