Netflix reinventează sistemul de rating și renunță la stele

Netflix reinventează sistemul de rating și renunță la stele

Dacă nu știi la ce să te uiți pe Netflix, s-ar putea să te orientezi către filmele cu un rating de cinci stele, dar acel sistem de notare va fi eliminat în curând.

Majoritatea serviciilor de streaming vin la pachet cu un volum semnificativ de conținut. De multe ori, poate fi vorba de mii de filme pe care nu o să le vezi niciodată. În principiu, îți poți construi o listă de favorite și o poți parcurge în timp. Dacă ești însă în pană de idei, te poți orienta după filmele cu un rating foate mare. În contextul în care Netflix are milioane de utilizatori, poți avea un pic de încredere în contextul în care câteva sute de mii au asociat cinci stele unui film.

Există însă o problemă cu clasicul sistem de rating. Un număr surprinzător de mare de utilizatori îl ignoră în totalitate. Pe ideea că efortul de a asocia câteva stele unui film este prea mare, cei de la Netflix se află de mult timp în căutarea unui sistem de rating alternativ, menit să creeze o rată sporită de interacțiune.

Noul sistem de rating este o soluție mult mai bună decât bătrânele steluțe, le-a fost dezvăluit celor de la Mobilesyrup, directorul de produs al Netflix, Todd Yellin. Deși steluțele sunt folosite deja de noi toți pe o varietate foarte mare de platforme online, noul sistem propus de Netflix se „laudă” cu ușurința și intuitivitatea folosirii: este vorba de gestul aferent unui Like sau Dislike. Degetul mare orientat în sus sau în jos pe care l-am văzut prezent de câțiva ani pe YouTube, este foarte simplu de înțeles și manifestă același sentiment. În plus, va fi mai ușor de implementat și de utilizat de către utilizatori.

,,Devine limbajul global al internetului. Cinci stele par a fi demodate.” Todd Yellin este foarte încrezător în noua soluție și a menționt că aceasta se află de mult timp în teste. Încă din prima jumătate a anului trecut, printre cei care au avut ocazia să experimenteze noul sistem, s-a observat o crește de 200% a numărului voturi.

Noul sistem va fi pus în aplicare la nivel global în următoarele săptămâni.

Citește și: