Netflix a avut probleme cu hackerii, iar amatorii de piraterie au avut de câștigat

Netflix a avut probleme cu hackerii, iar amatorii de piraterie au avut de câștigat

Un grup de hackeri cu numele TheDarkOverlord au încercat să-i șantajeze pe cei de la Netflix, dar aceștia nu s-au dat bătuți. 

Este prima oară când mai multe show-uri Netflix au fost capturate de hackeri și folosite ca mijloc de șantaj. Prima oară, informația a fost fost publicată de cei de la DataBreaches.net, dar membrii grupării TheDarkLord nu s-au ferit să dea un interviu TorrentFreak după ce au furat mai multe seriale și show-uri ce ar urma să ajungă pe Netflix în lunile următoare.

Din câte se pare, furtul efectiv s-a produs de la un studio de producție din California intitulat TheDarkOverlord. Lista show-urilor furate include aparent titluri precum Portlandia, New Girl, NCIS: Los Angeles, Bill Nye Save the World și XXX: Return of Xander Cage. Acesta din urmă ar fi trebuit să fie un lung metraj original pentru serviciul de streaming YouTube Red.

Deși nici unul dintre show-urile de mai sus nu au apărut încă pe site-urile de torrent, destinul viitorului sezon din Orange is the New Black a fost cu totul altul. Hackeri au sperat să obțină o sumă generoasă de bani de la Netflix pentru a preveni publicarea online a sezonului 5 din îndrăgitul serial. Ca o dovadă a faptului că totul nu este o glumă, au început prin publicarea primului episod ce ar fi trebuit să aibă premiera pe Netflix pe data de 9 iunie.

,,Suntem conștienți de situație. Un serviciu de procesare utilizat de mai multe studiouri mari de producție TV a avut securitatea compromisă și autoritățile sunt implicate în investigație.” În mod previzibil, Netflix a refuzat să negocieze cu hackerii și a inițiat o investigație în speranța capturării vinovaților.

La această oră, 10 din cele 13 episoade din sezonul 5 din Orange is the New Black pot fi descărcate de pe torrent la o calitate foarte bună. Rămâne să vedem dacă vor începe să circule online în următoarele săptămâni și alte seriale sau lung metraje programate pentru lunile viitoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI