Ne-a indus în eroare cu Google Ultra Pixel, pentru că își căuta de lucru

Ne-a indus în eroare cu Google Ultra Pixel, pentru că își căuta de lucru

Google Ultra Pixel este un gadget ipotetic ce a ajuns online în urmă cu câteva zile. Se pare însă că, în loc să vină din laboratoarele de cercetare de la Google, a fost creat de un tânăr plictisit acasă.

În fiecare zi apar online zvonuri despre gadgeturi nelansate. Din ce în ce mai multe dintre ele se dovedesc a fi adevărate. Pentru a înțelege mai bine fenomenul, este suficient să ne uităm la ineficiența celor de la Apple de a ascunde detalii despre iPhone 8 și iPhone X cu câteva săptămâni înainte de lansarea oficială. În același timp, pentru că sursa acelor informații trebuie să rămână oarecum anonimă, este foarte ușor ca cineva să înșele sistemul și să genereze zvonuri din nimic. Acesta este și motivul pentru care, până când un gadget precum Google Pixel 2 nu se lansează în mod oficial, ar fi bine să percepi cu un anumit grad de reticență tot ce citești pe internet despre el.

riccardo-cambo google ultra pixelRevenind la Google Ultra Pixel, respectivul gadget ce ar fi urmat să fie lansat pe 4 octombrie nu a avut de fapt nici un fel de legătură cu departamentul de cercetare și dezvoltare de la Google. În schimb, a fost realizat de un pasionat de design din Japonia cu numele Riccardo Cambo. La ora actuală, el nu este anagajat, dar caută să se angajeze pe partea de design la un gigant din tech. Din punctul lui de vedere, proiectul dispozitivului de top a fost de fapt un CV pentru Google. Acesta este și motivul pentru care a creat clipul de mai jos în care detaliază toate mecanismele din spatele mediatizării unei știri false despre ipoteticul Ultra Pixel.

Imaginile sale au fost preluate inițial de un YouTuber cu numele Arun Maini – Mrwhostheboss. De acolo, au început să fie preluate de publicații populare precum Pocketnow, înainte să ajungă pe site-urile cu care interacționezi zilnic. În final, este puțin probabil ca cei de la Google să-l angajeze după această farsă, dar măcar a devenit mai popular.

Citește și: