NASA nu poate explica ce a creat acest crater straniu de pe Marte

NASA nu poate explica ce a creat acest crater straniu de pe Marte

Ai crede că NASA a văzut tot ce era de văzut pe suprafața planetei Marte și că nimic nu ne mai poate șoca, dar acest crater straniu ne arată ceva ce nu putem explica.

În timp ce întreaga suprafață a planetei este presărată de numeroase depresiuni și cratere, un puț de dimensiuni mari, identificat spre Polul Sud al planetei pare să fie mai adânc decât un crater normal. Astronomii nu au reușit încă să explice acest fenomen, dar au înaintat câteva ipoteze interesante. Partea bună este că nu se invocă din nou existența unor vietăți extraterestre.

Multe lucruri pot da naștere craterelor și găurilor de pe Marte- impacturile cu meteoriți au lăsat în urmă numeroase cratere, erupțiile vulcanice au creat puțuri adânci, inundațiile antice au creat prăpastii gigantice, iar activitatea vulcanică a topit gheața lăsând în urmă cratere adânci.

Din când în când, astronomii dau peste fenomene stranii, pe care nu le pot explica. Acesta este și cazul acestei depresiuni circulare. Dacă o privim cu atenție putem observa că încă există gheață pe fundul acestei găuri. Imaginea craterului a fost realizată prin intermediul camerei HiRISE, care le permite cercetătorilor să vadă obiecte pe Marte care au o dimensiune mai mare de un metru, până la cele de 200-400 kilometri, potrivit Science Alert.

Asta înseamnă că puțul descoperit nu este mic, ci ne uităm la o structură care se întinde pe sute de metri. Întrebarea care rămâne pe buzele tuturor este dacă ceva a spart suprafața pentru a ieși de sub sol, sau dacă avem în vedere un colaps de un anumit tip. În lipsa unor informații suplimentare este dificil de găsit un răspuns,dar fără îndoială NASA va explora toate posibilitățile.

Satelitul NASA  (Mars Reconnaissance Orbiter) se află pe orbita planetei Marte din 2006, de când ne trimite imagini detaliate cu planeta roșie, iar, pe viitor, vom avea ocazia să întâlnim multe alte fenomene pe care încă nu le putem explica.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: