Cum se folosește NASA de creioanele colorate pentru a ajunge pe Marte

Cum se folosește NASA de creioanele colorate pentru a ajunge pe Marte

Într-un fel sau altul, creioanele colorate stau la baza unui nou combustibil pe care NASA îl va folosi pentru rachete.

NASA a reușit să creeze un combustibil care este derivat din parafină și din protoxid de azot. Acesta este folosit pentru prima dată în cadrul unei rachete hibrid Peregrin. Proiectul reprezintă un efort comun, realizat de către NASA, pe de-o parte, și de către Universitatea Stanford, pe de altă parte.

Ultimul test la sol al noului combustibil a fost finalizat cu succes în data de 25 martie. Acum, o lună mai târziu, rezultatele arată că noul combustibil poate oferi un sistem de combustie stabil. Acesta este non-toxic, astfel că este ușor de transportat, dar este și mai eficient într-un motor compact, în comparație cu combustibilii clasici.

De asemenea, combustibilul ”creat” din creioane colorate este un hibrid solid-lichid, astfel că este mult mai stabil decât un combustibil solid sau decât unul lichid. În plus, un ultim avantaj al noului combustibil este că poate funcționa mult mai bine în condiții vitrege, cum ar fi cele de pe Marte, arată inverse.com.

Datorită tuturor avantajelor pe care combustibilul bazat pe parafină le oferă, NASA speră să îl poată folosi pentru Mars Ascent Vehicle. Acest vehicul va amartiza pe Planeta Roșie, va colecta mostre de la suprafață, apoi se va relansa în spațiu, unde se va conecta la o navă care va analiza compoziția chimică a probelor prelevate. Asta ar trebui să-i ajute pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine dacă și cum vom putea supraviețui pe Marte.

Racheta Peregrine va fi testată în zbor pentru prima dată anul acesta, în Virginia, procesul fiind unul important, după testele efectuate cu succes la sol.

Citește și: