Cum asculți muzică pe YouTube cu ecranul închis pe iPhone

Ar fi trebuit să fie mai simplu, dar nu este deloc ușor să rezolvi problema dacă vrei să știi cum asculți muzică de pe YouTube cu ecranul închis pe iPhone.

De la apariția smartphone-urilor a existat o aplicație de mobile nativă pentru YouTube. Indiferent dacă te-ai autentificat sau nu cu contul tău Google, aceasta îți permite să creezi liste de redare, să îți accesezi istoricul vizionărilor și să navighezi printr-un ocean de conținut video. Există însă o limitare importantă a aceluiași program și ține de posibilitatea redării de muzică în fundal. Ți-am arătat deja cum poți să faci asta pe Android. E timpul unui truc pe iPhone.

Între timp, în anumite țări, a fost lansat un serviciu contra cost intitulat YouTube Red care facilitează descărcarea clipurilor pentru vizionare offline și audiție cu ecranul închis. Nu este însă disponibil în România.

Dacă vrei să știi cum asculți muzică de pe YouTube cu ecranul închis pe iPhone, primul pas pe care trebuie să-l faci este să instalezi o aplicație terță. Pentru acest articol am folosit Dolphin Web Browser. Acest truc a funcționat și pe Firefox sau Chrome, dar se pare că doar cu acest browser gratuit mai dă rezultate.

După instalare, rulează Dolphin Browser și acceptă notificările vizavi de acces la locație și notificări, dacă vrei. Intră pe YouTube.com și vei sesiza că ai fost redirecționat către m.youtube.com în bara de adresă. Fă un tap pe delfinul din bara de opțiuni de jos din browser, fă un swipe la dreapta și optează pentru Desktop Mode. Tastează www.youtube.com în bara de adresă. În noua interfață, caută-ți clipul dorit pe YouTube și inițiază redarea sa. Vei observa că se va vedea pe întregul ecran.

Ieși din aplicație apăsând pe Home. În acel moment vei vedea că s-a întrerupt muzica. Accesează centrul de control printr-un swipe din marginea inferioară a ecranului și apasă pe Play în dreapta sus în dreptul aplicației Dolphin. Din acel moment, redarea audio nu se va mai întrerupe, indiferent dacă închizi ecranul sau rulezi alte aplicații pe telefon.

Alexandru Puiu
17:53 28.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video