19 oct. 2017 | 18:24

Monument Valley 2, cel mai îndrăgit joc de pe iPhone, vine pe Android

VIDEO ACTUALITATE

Monument Valley este unul dintre fenomenele culturale în materie de jocuri video din ultimii ani, iar varianta a doua se pregătește să vină pe Android.

Monument Valley este un joc fascinant prin simplitate și calm generat, dar unul foarte atractiv, ce pune accent pe perspectiva din care vezi lucrurile. Creatorii săi au recunoscut că la baza principiilor de gameplay se află lucrările artistului M.C. Escher, recunoscut la nivel global pentru iluziile sale optice impresionante care au făcut înconjurul internetului.

Primul joc din serie a fost lansat în 2014 pentru iOS și, ulterior, pentru Android și Windows Phone. Un salt semnificativ în popularitate a fost dobândit de micuțul titlu independent când a apărut în House of Cards, iar personajul principal, Francis Underwood a făcut niște analogii interesante pornind de la joc.

Monument Valley 2 a fost lansat în 2017 pentru iOS, după ce a fost dezvăluit pentru prima oară în cadrul conferinței Apple desfășurată în luna iunie a acestui an. Timp de câteva luni, titlul a fost disponibil doar pentru iDevice-uri, dar se pare că s-au finalizat și eforturile realizării unei iterații de Android.

Primul Monument Valley a fost descărcat de peste 30 de milioane de ori pe toate platformele pe care a fost disponibil din fiecare colț al mapamondului. Majoritatea review-urilor au fost pozitive, iar MV 2 a îmbunătățit rețeta originalului. Accentul se pune acum mai mult pe scenariu, povestea unei mame alături de copilul ei spusă în 14 capitole. Toate nivelurile pe care le poți explora in-game sunt complet noi și au fost introduse noi moduri prin care poți interacționa cu mediul ambiant.

Monument Valley 2 a fost lansat pentru iDevice-uri în luna iunie a acestui an, în timp ce versiunea de Android urmează să ajungă în Google Play luna viitoare. Doritorii îl vor putea descărca în variantă completă începând cu 6 noiembrie, dar până atunci se pot înscrie pe site pentru a fi notificați la momentul lansării.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele