Windows 10 se transformă radical cu o funcție împrumutată de la browsere

În cadrul distribuțiilor Insider de Windows 10, a fost descoperită o nouă funcție utilă, pe care sistemul o împrumută de la browsere.

Noua funcție de care te vei bucura este una dintre cele mai mari schimbări pe care le aduce sistemul de operare în materie de design și de experiență de utilizare. Astfel, seturile din build-ul de Insider vor permite condensarea mai multor instanțe ale aplicațiilor într-o singură fereastră.

Toate aceste instanțe devin accesibile din taburi similare cu cele din browsere, iar ideea este că utilizatorii vor putea deschide asemenea taburi pentru orice aplicație din calculator. Nu e vorba doar de instanțe ale aceleiași aplicații, ci de aplicații diferite. Astfel, vei putea rula Microsoft Word și Photoshop în aceeași fereastră, dar în taburi diferite. Microsoft crede că o asemenea schimbare poate spori productivitatea de lucru.

„Odată cu Sets, ce trebuie să stea împreună va sta împreună”, spune Terry Myerson, vicepreședinte executiv al grupului Windows and Devices de la Microsoft. ”Ideea este că tot ce îți trebuie în legătură cu o sarcină, pagini web, documente, fișiere și aplicații, devine conectat într-o singură fereastră și este accesibil cu un singur click.

„Sets” reprezintă o schimbare radicală a modului în care funcționează Windows. Tocmai de aceea, noua funcție nu va fi lansată pentru toată lumea care se află în programul Insider. Microsoft spune că utilizatorii vor primi aleator noua funcție, metoda fiind cunoscută ca testare A/B.

Noua metodă de implementare este folosită pentru ca Microsoft să poată compara mai bine utilizarea și satisfacția comutării între aplicații pentru utilizatorii care vor avea Sets și pentru cei care vor folosi metodele clasice de schimbare.

Citește și:
Etichete: