Microsoft te învață chineză printr-o simplă aplicație

Microsoft te învață chineză printr-o simplă aplicație

Există foarte multe aplicații de mobil și servicii online la care poți apela dacă vrei să înveți o limbă străină. Acelora, li se adaugă acum noul program Microsoft. 

Cei mai mulți dintre noi folosesc Google Translate în momentul în care au de tradus câteva cuvinte sau câteva fraze. Cei de la Microsoft au făcut și ei investiții importante în acest domeniu, iar aplicațiile de traducere și învățarea de limbi străine ale gigantului din Redmond par să fie din ce în ce mai eficiente și utile. În această categorie intră și noua aplicație disponibilă pentru iPhone și intitulată sugestiv Microsoft Learn Chinese.

Noul program Microsoft este complet gratuit și încearcă să te învețe chineză. Limba de bază pentru acest proces este engleză, dar întregul mecanism este suficient de prietenos încât aproape că nu contează de la ce limbă pornești.

Magia din spatele Microsoft Learn Chinese constă în utilizarea unor rețele neurale și ale unor algoritmi de inteligență artificială pentru facilitarea procesului de învățare și adaptare la nevoile utilizatorului. Dintr-un punct de vedere, tu dictezi modul în care vor evolua lecțiile, iar algoritmul de inteligență artificială nu face decât să-ți recomande direcția și dialogurile la care vei participa.

„Ai fi tentat să crezi că știi chineză , dar dacă întâlnești un chinez și vrei să vorbești în limba sa, nu ai cum să o faci dacă nu ai exersat. Aplicația noastră adresează această problemă prin tehnologia de procesare a discursurilor și limbajului natural”, a declarat Yan Xia, dezvoltator responsabil de acest proiect în cadrul Microsoft Research Asia.

Aplicația este capabilă să înțeleagă în timp real ceea ce vrei să spui și să se adapteze la cunoștințele pe care le-ai dobândit deja pentru a-ți corecta pronunția și pentru a-ți oferi sfaturi. Ca referință, în nici o altă limbă pronunția nu este la fel de importantă precum în chineză, o limbă în care un singur caracter poate fi pronunțat în patru tonuri diferite și accente, iar de fiecare dată înseamnă altceva complet diferit.