Tesla își extinde, în sfârșit, producția cu o fabrică în China

Tesla își extinde, în sfârșit, producția cu o fabrică în China

Tesla întâmpină dificultăți majore în a face față comenzilor pentru automobilele din portofoliu, dar o fabrică în China s-ar putea să remedieze situația.

În mentalul colectiv, Tesla este o companie ce a devenit sinonimă cu mașinile electrice, chiar dacă este foarte dificil să pui mâna pe una. Inițial, autoturismele americanilor aveau niște prețuri prohibitive. Odată cu Model 3 însă, prețul nu mai este o problemă. Singurul handicap este dat de puterea de producție a companiei care s-a ambiționat până la această oră să asambleze autoturisme doar pe teritoriul Statele Unite al Americii.

Pentru a remedia inabilitatea de face față cererii de mașini, încă de acum un an, au apărut zvonuri legate o fabrică Tesla în China. Respectivul centru de producție ar fi urmat să aibă două scopuri. Să asigure producția de mașini electrice pentru zona Asiei și să micșoreze presiunea cererii suferită de centrul de producție din SUA.

Conform celor de la Wall Street Journal, Tesla a semnat un contract de curând pentru materializarea unei fabricii de mașini electrice în China. Aceasta va fi amplasată în zona Shanghai și, din câte se pare, reprezintă o premieră importantă pentru țara comunistă. Aparent, aceasta va fi prima fabrică aparținând unui producător străin de autoturisme amplasată în zona de comerț liber a Chinei.

Reporterii WSJ au confirmat că mai sunt multe detalii ce mai trebuie stabilite vizavi de viitoarea fabrică, dar negocierile între Tesla și oficialii chinezi sunt într-un stadiu foarte avansat. În definitiv, rapoartele din China din ultimul an au confirmat că respectiva țară s-ar putea să devină cel mai important centru de desfacere pentru mașini electrice la nivel global. În plus, o fabrică Tesla în teritoriu ar putea ambiționa producătorii locali să creeze mașini electrice mai ieftine, cu performanțe similare.

Piața chineză de mașini electrice este atât de importantă, încât companii precum Volkswagen, Ford și Renault-Nissan au inițiat parteneriate cu producători locali de autoturisme pentru a produce autovehicule cu propulsie electrică în teritoriu.

Citește și: