Noul Chromebook Pro de la Samsung arată al naibii de bine pe negru

Noul Chromebook Pro de la Samsung arată al naibii de bine pe negru

Samsung a anunțat acum ceva vreme lansarea unui Chromebook ceva mai performant decât cele existente deja pe piață. Se numește Chromebook Pro și trebuia să fie lansat încă din aprile, dar a fost amânat din considerente de Samsung. Ei bine, tocmai s-a dat startul precomenzilor de pe Amazon, astfel că suntem foarte aproape să vedem noul laptop și pe piața din România. Data estimativă de lansare pe piața internațională este 28 mai.

Dacă până acum au existat poze cu laptopul în versiunea sa de gri metalizat, acum îl vedem și pe negru. Și arată al naibii de bine. Prețul noului device se va învârti undeva în jurul a 500 de euro, ceea ce înseamnă că va fi semnificativ mai scump decât Chromebook-urile deja existente. Chromebook Pro se va încadra în segmentul de preț al unui laptop mid-range cu echipare Intel i5. Sistemul de operare va fi, evident, Chrome OS, având însă și capacitatea de a rula aplicații Android, pe care le vom putea găsi în Play Store.

chromebook pro samsung 2

Un alt element care îl diferențiază de majoritatea Chromebook-urilor este capacitatea TouchScreen cu care vine echipat. De asemenea, avem de a face cu un Convertible, ecranul Chromebook Pro fiind capabil să se plieze în orice parte vrem. Laptopul va veni echipat și cu un stylus, un feature pe care nu-l vedem prea des pe notebook-uri. Device-ul are carcasă de metal și vine echipat cu un procesor Intel Core m3. Din nou, e foarte greu să nu te gândești că la aceeași bani îți poți lua un i5 veritabil. Până la urmă, totul depinde de preferințele fiecăruia.

chromebook pro samsung

Chromebook-ul premium, prin capacitatea sa de a downloada aproape orice aplicație din Play Store, lasă senzația de telefon supradimensionat. Există aici și o veste proastă pentru împătimiții de Pokemon Go. Din păcate, acest joc nu este compatibil cu laptopul de la Samsung. De asemenea, câteva probleme la funcția ”flip-screen” au fost identificate, trecerea din modul Portrait în cel Landscape făcându-se la cea mai mică întoarcere de ecran, notează cnet.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: