Microsoft investește într-un program prin care dronele pot comunica între ele

Microsoft investește într-un program prin care dronele pot comunica între ele

Pentru că dronele sunt tot mai comercializate, devine necesară implementarea unui software, precum cel inițiat de AirMap, prin care acestea să comunice.

AirMap este un software care actualizează harta în timp real, iar astfel mașinăriile zburătoare au posibilitatea de a-l accesa și afla dacă pe traseul pe care îl urmează există posibilitatea unui incident, conform The Verge. De asemenea, programul actualizează constant locația dronelor și îi anunță pe operatorii acestora de zona în care acestea se află. În plus, utilizatorul poate descoperi, prin intermediul aceleiași platforme, care sunt zonele în care este interzisă pilotarea mașinăriilor zburătoare.

Deși în prezent software-ul se adresează operatorilor de drone, creatorii susțin că intenționează să integreze pe viitor hărți specifice pentru mașini zburătoare.

AirMap a anunțat o nouă investiție, de 26 de milioane de dolari, a celor de la Microsoft Ventures. Logica de la bază este simplă -firmele mari, din orice domeniu, se bazează deja pe software-ul și serviciile Microsoft și acestea vor căuta în curând să dispună de un program de încredere care să se afle la baza vehiculelor autonome care se deplasează aerian.

Cei de la Microsoft Ventures susțin că finanțarea unor proiecte precum cel al companiei AirMap va ajuta la crearea unui mediu sigur în care dronele să fie pilotate. Iar pentru AirMap investiția reprezintă o ocazie de a se extinde rapid pe piață, care este foarte competitivă în prezent. Producătorii au deja suficientă susținere (amintim aici de Intel, 3D Robotics și DJI), motiv pentru care aceștia își propun să implementeze software-ul creat pe dronele Parrot’s Sensefly.

Pentru că este conștientizat aportul mare al dronelor pe piață în anii ce urmează, investiția partenerilor va avea o contribuție majoră. Programul va putea asigura pilotarea în siguranță a vehiculelor zburătoare și a celor autonome. Ne putem aștepta ca în câțiva ani să avem de a face cu o lume fantastică asemănătoare celei din familia Jetsons, iar într-un caz de genul acesta va fi nevoie să existe un software de genul celui lansat de AirMap.

Citește și:
Etichete: