Mașina zburătoare PAL-V poate fi cumpărată cu un preț pe măsura tehnologiei [VIDEO]

Ideea de mașină zburătoare nu mai ține de mult timp de domeniul SF, iar acum, un astfel de automobil intră în producție și poate fi comandat de cei interesați.

Au trecut câțiva ani de când am relatat pentru prima dată despre PAL-V, iar lucrurile au stagnat pentru mult timp. Acum, însă, lucrurile se schimbă, deoarece această mașină zburătoare este gata de a intra în producție, pre-comenzile fiind deja disponibile.

PAL-V este un hibrid între o mașină și un girocopter, iar Robert Dingemanse, CEO-ul companiei, a anunțat că ”după mulți ani de muncă, în care ne-am străduit să depășim provocările tehnologice, echipa noastră a reușit să creeze o mașină zburătoare inovatoare, care respectă regulile de siguranță.”

Chiar dacă alți producători au nevoie de reguli modificate și chiar și de tehnologii ce nu au fost dezvoltate suficient, PAL-V se folosește de tehnologii existente și nu încalcă regulile deja existente. Astfel, această mașină zburătoare va putea intra în producție începând cu anul acesta, iar primele livrări vor fi făcute clienților începând cu 2018, arată techcrunch.com.

Prețul nu este, însă, pentru oricine. Edișia Pal-V One Liberty va fi livrată în 2018 și fiecare exemplar va costa 600.000 de dolari, urmând ca modelele standard să aibă un preț de 400.000 de dolari. În plus, cei ce își cumpără un astfel de vehicul trebuie să aibă atât permis de conducere, cât și brevet de pilot.

Motorul cu 4 cilindri dezvoltă 230cp, iar automobilul poate atinge viteza maximă de 180 km/h, atât în zbor, cât și la sol. Pentru a decola, mașina zburătoare are nevoie de aproximativ 165 de metri, în timp ce pentru aterizări, este nevoie de puțin mai mult de 30 de metri. În plus, comutarea între modul de zbor și cel de condus clasic se face în doar 10 minute.

14:42 14.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video