Playtech News Bytes: Mesele inteligente românești și mașina zburătoare pe care o poți cumpăra

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

O măsuță de cafea deosebită îți poate transforma sufrageria, dar o masă inteligentă îți poate ușura viața. Mesele Infini Tea Tables, create de un român pot face ambele lucruri. Lucian Nicorici este student la Facultatea de Inginerie din Capitală și, în timpul liber, realizează piese de mobilier inedite. Mesele create de el dispun de două porturi de încărcare USB, dar și de o bandă luminoasă care creează un efect inedit. Lucian se folosește de mese simple, din lemn, cumpărate de la un producător de mobilă, pe care le modifică folosind benzi LED, oglinzi, sticlă și, evident, porturi USB. Culorile LED-urilor pot fi schimbate prin intermediul unei telecomenzi sau cu ajutorul smartphone-ului, iar unele modele știu chiar să pulseze pe ritmul muzicii. Toate detaliile despre mesele Infini Tea Tables găsiți AICI.

Fanii desenelor animate Familia Jetsons au motive de bucurie. Dacă își doresc – și dispun de bugete serioase – își pot comanda o mașină zburătoare. Compania Pal-V tocmai a anunțat că vehiculul zburător Pal-V Liberty este disponibil la precomandă, iar primele modele vor ajunge la cumpărători în 2018. Mașina poate atinge o viteză de 180 de kilometri pe oră, atât în zbor, cât și la sol, și decolează cu ajutorul unei elice care se desface și se strânge la comandă. Cei care visează la un asemenea vehicul trebuie să știe că prețul este de 600.000 de dolari, iar pentru a putea zbura cu ea este nevoie de o licență de pilot. Mai multe detalii găsiți AICI.

Winston Churchill este cunoscut pentru faptul că a condus cu succes Marea Britanie în timpul celui de-al doilea război mondial, dar se pare că premierul nu se pricepea doar la discursuri, politică și strategii militare, ci și la știință. Asta reise dintr-un eseu de 11 pagini despre extratereștri pe care Churchill l-a scris în 1939. Eseul a fost, de curând, analizat de oamenii de știință și un rezumat interesant a ajuns în revista Nature. De acolo aflăm că Churchill nu era deloc impresionat de progresele științifice făcute până în acel moment, că era convins că extratereștrii există și că se arăta încrezător privind existența vieții și apei pe Marte. Cercetătorii care au analizat documentul s-au arătat foarte surprinși privind acuratețea logicii politicianului, chiar dacă unele date nu erau tocmai precizii. Mai multe informații găsiți AICI.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este John Wick 2. În primul film John Wick, Keanu Reeves se luptă cu hoarde întregi de asasini pentru a răzbuna uciderea câinelui său. În partea a doua a filmului, care se anunță la fel de amuzantă, tensionată și explozivă, John Wick află că exisă o recompensă pentru cel care va reuși să-l ucidă. Filmul rulează în cinematografele din România.

10:00 18.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video