Windows 10 și-a atins recordul la instalări ale sistemului (Microsoft Build 2017)

Windows 10 și-a atins recordul la instalări ale sistemului (Microsoft Build 2017)

În acest zile, se desfășoară în SUA conferința Microsoft Build 2017 și, printre altele, compania americană s-a lăudat în acel context cu Windows 10.

Pe 15 iulie 2015, Microsoft a lansat Windows 10. Acesta a fost și continuă să fie un sistem de operare menit să spele păcatele pentru Windows 8 și Windows 8.1. Schimbările radicale de interfață introduse cu cele două sisteme de operare anterioare nu au făcut decât să alieneze un număr semnificativ de utilizatori. În plus, au reușit să genereze în sufletul acestora un nivel semnificativ de ambiție de a nu renunța la Windows 7 și Windows Xp.

Windows 10 a calculat media perfectă dintre funcții noi și particularități cu care ne-am obișnuit în variantele anterioare de SO-uri Microsoft. În același timp, oficialii gigantului din Redmond a făcut un pariu imens pe Windows 10 când au afirmat că acesta va fi ultimul sistem de operare. De fapt, respectivul detaliu se referea la ideea că versiunile ulterioare vor veni sub formă de actualizări aduse acelui sistem. Creators Update sau Anniversary Update puteau la fel de bine să fie versiuni complet noi de Windows, dar compania americană le-a a oferit sub formă de actualizări gratuite.

La scurt timp după lansarea Windows 10, oficialii companiei fondate de Bill Gates au afirmat că sistemul de operare va ajunge să fie instalat pe un miliard de dispozitive până în 2018. Între timp, pronosticurile s-au mai ponderat, dar Windows 10 tot reprezintă un succes fără precedent pentru americani.

În septembrie 2016, am aflat că Windows 10 este instalat pe un număr de 400 de milioane de dispozitive. Aseară, în cadrul conferinței Microsoft Build 2017, respectiva valoarea a ajuns la 500 de milioane de aparate. Ritmul creșterii ratei de adopție este acum mult mai mic, dar continuă să nu fie neglijabil. În privința pronosticurilor, Microsoft speră să atingă 550 de milioane de dispozitive active cu Windows 10 până la finele lunii iunie și 575 de milioane până la finele lunii septembrie.

Comparativ cu Windows 7, cea mai recentă versiune, Windows 10, mai are multă luptă de convingere de dus. Bineînțeles, să nu pierdem din vedere că vorbim de zece de existență pe piață, față de numai doi pt Windows 10.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: