Microsoft se pregătește să reinventeze PC-ul de acasă – Home Hub

Microsoft se pregătește să reinventeze PC-ul de acasă – Home Hub
15:00 10.05.2017

Microsoft trebuie să reinventeze PC-ul dacă vrea să ajute vânzările din acest domeniu, iar cei de la The Verge au publicat o imagine cu un astfel de sistem ipotetic.

La finele anului trecut am aflat primele detalii despre o actualizare pentru Windows 10 menită să transforme un PC într-un centru multimedia pentru acasă. Intitulat Home Hub, acel concept trebuia să agregheze o serie de informații utile pentru toată familia pe un singur ecran, dar să ofere și acces facil la funcțiile cu care ne-am obișnuit. La momentul respectiv însă, întreaga idee era desprinsă din zvonuri, iar imaginea de mai sus ne ajută să înțelegem mai bine despre ce este vorba.

Dacă se dovedește a fi adevărată, fotografia de mai sus evidențiază ecranul de bun venit ce ar rămâne afișat în permanență pe ecran. Acesta include toate progrămările membrilor familei pe un calendar comun. În dreapta sunt ilustrate o serie de notițe și detalii despre diverse evenimente. Din aceeași interfață ușor de înțeles poți să sari în câteva momente într-un desktop comun sau poți iniția apeluri video cu cei dragi. Nu lipsesc butoane pentru interacțiunea facilă cu elementele unui smart home – Hue, Insteon, Nest, SmartThings și Wink.

Partea bună este că acest concept are mari șanse să se reflecte într-un nou format de sisteme all-in-one realizate cu parteneri importanți din industrie. Companii precum HP, Lenovo sau Sony se pare că s-au angajat deja să producă sisteme destinate utilizării ca Home Hub. În privința celor care vor să-și folosească PC-urile actuale în acest scop, Home Hub se pare ca vă ajunge la toții utilizatorii de Windows 10 prin intermediul următoarei actualizări de proporții. Aceasta ar urma să fie lansată în luna septembrie. Cu un pic de noroc, s-ar putea să aflăm mai multe despre conceptul futurist Microsoft Home Hub în cadrul conferinței Build programată pentru azi.

loading...