Cum închizi toate instanțele unei aplicații în Windows simplu și rapid

Cum închizi toate instanțele unei aplicații în Windows simplu și rapid

Dacă te-ai trezit subit cu 20 de ferestre de Chrome sau Firefox, poate ți-ai dorit să știi cum închizi toate instanțele unei aplicații simplu și rapid.

Există foarte multe moduri prin care poți închide o aplicație ce rulează pe un PC. Dintotdeauna, ai putut apela la ALT + F4 sau la X-ul din colțul din dreapta sus. În același timp, încă de la primele versiuni de Windows, a existat un Task Manager sau Manager de activități care a facilitat închiderea programelor mai încăpățânate. Odată cu evoluția sistemelor de operare însă, sunt șanse foarte mari să fi întâmpinat o situație în care să nu fi putut să închizi ferestrele unui program fără repornirea de urgență a sistemului.

Pentru astfel de situații dificile sau pentru momentele în care vrei să fii pur și simplu mai eficient, există o comandă simplă pe care o poți ține minte. Aceasta îți face viața de utilizator de PC semnificativ mai ușoară și te ajută să rezolvi o situație frustrantă în doar câteva secunde.

Problemele pleacă de la aplicațiile care rulează în mai multe instanțe. În urmă cu 10-15 ani, nu aveai nevoie de mai multe ferestre de Word sau de Internet Explorer. Acum, există foarte multe programe ce se pot reflecta într-un set stufos de ferestre. Browserele de internet sunt doar câteva exemple. Partea neplăcută este că, dacă se blochează o fereastră de Chrome, sunt șanse foarte mari să rămâi cu toate în aer. 

Într-o astfel de situație, gestul simplu la care poți apela este să apeși pe Windows + R și, în noua fereastră, să tastezi fără ghilimele ,,Taskkill /IM %NumeProgram.exe% /f” și să apeși pe Enter. Partea un pic dificilă ar putea consta în aflarea numelui programului căruia vrei să-i închizi toate instanțele. Câteva exemple sunt chrome.exe, msword.exe, firefox.exe, excel.exe, powerpnt.exe. Dacă nu ești sigur cum se cheamă un program, intră în Task Manager după ce ai apăsat CTRL + Alt + Del sau după ce ai făcut click dreapta pe bara de start. Din managerul de activități, fă click dreapta pe programul care te supără și alege Properties. În pagina General din noua fereastră ar trebui să vezi numele aplicației. cum inchizi toate instantele unei aplicatii

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI