Microsoft îi avertizează pe posesorii de Mac cu privire la ultima versiune High Sierra

Microsoft îi avertizează pe posesorii de Mac cu privire la ultima versiune High Sierra

Fiecare versiune nouă a unui sistem de operare vine cu beneficii semnificative pentru utilizatori, dar Microsoft descurajează posesorii de Mac-uri să treacă la High Sierra.

În fiecare an, cei de la Microsoft și Apple lansează variante actualizate ale propriilor sisteme de operare. Acestea incorporează funcții noi și introduc compatibilitatea cu noi familii de periferice.

Oficialii gigantului din Redmond par să aibă o problemă cu macOS High Sierra, cea mai recentă variantă de macOS ce urmează să fie lansat luna aceasta. Problema are legătură cu compatibilitatea noului SO cu Microsoft Office 2011. Concret, pot apărea dificultăți semnificative de stabilitate, dacă încerci să rulezi bătrânul Office pe cel mai nou macOS.

iOS 11 și macOS High Sierra au fost dezvăluite de Apple în cadrul WWDC 2017 în urmă cu câteva luni. Între timp, acestea s-au aflat în beta și au fost finisate de programatorii gigantului din Cupertino. Se pare însă că nu a fost pe lista priorităților și compatibilitatea cu populara suită de aplicații de birou a Microsoft. Din acest motiv, pe pagina de suport a Microsoft a fost publicat un avertisment.

În altă ordine de idei, ar fi fost responsabilitatea celor de la Microsoft să testeze Office 2011 pe High Sierra și să lanseze o actualizare pentru acest sistem. Se pare însă că astfel de gesturi sunt destul de jos pe lista proiectelor de viitor a companiei. ”Word, Excel, PowerPoint, Outlook și Lync nu au fost testate pe macOS 10.13 High Sierra și nu se va oferi suport în mod oficial pentru această configurație”, se arată în comunicatul emis de Microsoft.

Partea bună este că această notificare vizează doar utilizatorii de Office 2011 for Mac. Cei care au făcut tranziția la Office 2016 nu sunt afectați de problemă, dar și aceia s-ar putea să aibă parte de câteva momente frustrante. Aparent, au fost descoperite câteva probleme de stabilitate și există posibilitatea ca unele aplicații să se închidă brusc din motive necunoscute, până la lansarea unei actualizări.