25 oct. 2016 | 07:13

Apple a lansat noi actualizări pentru Mac-uri, iDevice-uri și Apple Watch

ACTUALITATE
Apple a lansat noi actualizări pentru Mac-uri, iDevice-uri și Apple Watch

Cu doar câteva zile înaintea conferinței de săptămâna aceasta, cei de la Apple au lansat o serie de actualizări pentru toate produsele companiei: Mac-uri, iPhone-uri, iPad-uri, Apple Watch.

Dacă ați întâmpinat probleme de performanță sau funcționalitate după update-ul la MacOS Sierra, iOS 10 sau WatchOS 3.0, sunt șanse foarte mari ca prin intermediul actualizărilor lansate aseară, aceastea să fie remediate. Noile versiuni, cu foarte mici excepții, nu integrează nici un fel de funcții noi. În schimb, rezolvă cea mai mare parte a frustrărilor utilizatorilor generate de update-urile de acum câteva luni.

Trecând peste soluționare unor probleme de stabilitate și securitate, iOS 10.1 vine cu o veste foarte bună pentru cei care au făcut o investiție semnificativă în iPhone 7 Plus. Telefonul cu două camere le va folosi acum pe amândouă în momentul în care activați noul mod de captură Portrait din aplicația Camera. Acesta generează un efect de bokeh sau background defocus, atunci când faceți o poză unei persoane sau unui obiect. Rezultatul final este similar cu cel al unei fotografii realizate cu o cameră profesională.

MacOS Sierra 10.12.1 creează în aplicația Photos un album inteligent special dedicat fotografiilor făcute cu modul Portrait folosind un iPhone 7 Plus. Sporește securitatea Safari, remediază o problemă care nu vă permitea să lipiți pe Mac, prin intermediul Universal Clipboard, același conținut pe care l-ați copiat pe iPhone sau iPad. Dacă foloseați un Apple Watch pentru deblocarea unui Mac prin Auto Unlock, sistemul ar trebui să fie un pic mai eficient și să funcționeze mai des. Același update sporește calitatea interoperabilității dintre Microsoft Office și iCloud Desktop and Documents.

Posesorii de Apple Watch care fac update astăzi la WatchOS 3.1 ar trebui să se bucure de o autonomie sporită. În contextul în care WatchOS 3.0 a venit în urmă cu mai bine de o lună cu schimbări semnificative, această actualizare finisează câteva dintre funcțiile introduse atunci.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele