25 mai 2017 | 03:21

Medium: cea mai nouă platformă online care se reinventează

ACTUALITATE
Medium: cea mai nouă platformă online care se reinventează

Medium a început ca platformă de blogging. S-a transformat ulterior în agregator de știri premium, iar acum se reinventează din nou.

Sunt atât de multe servicii online, contracost și gratuite, încât a devenit aproape imposibil să le ții evidența la toate. Multe dintre ele îți fac viața și mai dificilă în momentul în care nu prea este clar celor mai mulți internauți cu ce se ocupă. În această categorie intră Medium, un site apărut în urmă cu aproximativ cinci ani ca o platformă minimalistă de blogging, doar pentru a deveni între timp un fel de agregator de știri ce strecura conținut original printre editorialele preluate de la o varietate foarte mare de publicații. Practic, a făcut tot ce-i stătea în putință pentru genera un profit decent și pentru nu trece în neființă.

Până de curând, Medium își făcea o mare parte din bani din reclame. În luna martie a acestui an, pentru a eficientiza un pic sistemul, a introdus un plan plătit de 5 dolari ce facilita accesul la conținut editorial moderat și povești în format audio. Se pare însă că respectivul experiment a eșuat. Altfel, ar fi greu de înțeles de ce Medium oferă acum doritorilor acces la același conținut de calitate tuturor curioșilor, complet gratuit, pe termen nelimitat.

În final, utilizatorii care vor intra pe Medium vor avea ocazia să experimenteze o lectură mai inteligentă. Aceasta este menită să ofere fiecărui cititor o experiență satisfăcătoare, completă și personalizabilă. Scopul final este să nu te simți agresat de un flux foarte mare de informații pe care să nu-l parcurgi niciodată. Începi prin a-ți defini ariile de interes din domenii precum Tech, Politică, Design, Productivitate, Cultură și nu numai. Imediat ți se va genera o pagină web formată din 4-5 știri aparținând fiecărei categorii. Fiecare articol la care ești expus pe parcursul unei zile a fost ales de moderatorii Medium.

Noile funcții detaliate mai sus sunt disponibile gratuit pe web și în versiunea de iOS a aplicației. În câteva zile, ar trebuie să ajungă și pe Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele