Mate 10 ar putea fi primul telefon Huawei cu Android Oreo

Mate 10 ar putea fi primul telefon Huawei cu Android Oreo

Huawei Mate 10 mai are ceva până la lansare, dar știm deja destule despre noul smartphone, atât din surse oficiale, cât și neoficiale.

Având în vedere că Android Oreo s-a lansat pe piață, producătorii au de acum posibilitatea de a aduce noul sistem de operare pe telefoane, oferindu-le utilizatorilor noi funcții. Cu toate acestea, sunt mai multe șanse ca smartphone-urile noi să fie livrate direct cu Android 8 decât să vedem dispozitive deja pe piață care să primească update-ul.

Huawei Mate 10 va fi dezvăluit oficial pe 16 octombrie, iar telefonul ar putea fi primul smartphone al producătorului care să beneficieze de noul sistem de operare. Au apărut deja mai multe informații pe internet care arată că Huawei deja lucrează la interfața EMUI 6.0, care are la bază Android Oreo. Mai mult, compania chineză ar avea deja în desfășurare un program closed beta pentru anumiți utilizatori.

Suntem la o lună și jumătate distanță de dezvăluirea telefonului, timpul fiind mai mult decât suficient pentru ca noul EMUI 6.0 să fie optimizat pentru noul sistem de operare. Trebuie să ne amintim că Mate 9, lansat anul trecut, a fost primul smartphone Huawei care s-a lansat cu EMUI 5.0, bazat pe Android 7 Nougat, așa că știrile de acum au șanse destul de mari să se confirme.

Huwaei Mate 10 va avea un display AMOLED cu rezoluție QHD și diagonală de 6,1 inci, care ne oferă o densitate de aproximativ 486 ppi. În plus, procesorul din telefon va fi Kirin 970, producție proprie a celor de la Huawei, acesta intrând recent în producția de masă pentru a putea fi gata la timp pentru telefon. Bateria telefonului este, într-adevăr, una destul de mare, urmând să aibă o capacitate de 4000mAh.

Citește și: