18 mart. 2017 | 16:00

Mass Effect: Andromeda testat pe PS4 Pro vs PC vs Xbox One S

VIDEO VIDEO

Au așteptat foarte mulți lansarea Mass Effect: Andromeda, iar clipul de mai sus vă va ajuta să alegeți cea mai bună versiune.

Precum cele mai multe jocuri de ultimă generație, Mass Effect: Andromeda va fi lansat pe PC, PS4 și Xbox One. Spre deosebire de alte titluri lansate însă în ultimii ani pentru consolele next-gen, acesta este unul dintre puținele care profită la maxim de performanța sporită a PS4 Pro, Xbox One S și a PC-urilor de ultimă generație. Cel puțin când vine vorba de computere, aproape că este păcat să nu vă bucurați de noul joc la o rezoluție nativă 4K cu o rată de reîmprospătare constantă de 60 de cadre pe secundă. Aparent, aceeași performanță poate fi atinsă și pe PS4 Pro.

Pe 21 martie 2017, după o pauză de câțiva ani, vom avea parte de un nou joc din seria Mass Effect. Acesta nu va continua povestea îndrăgitelor personaje din trilogia inițială, dar acțiunea se va desfășura în același univers SF. Cei care au avut ocazia să-l experimenteze într-o versiune de test s-au arătat deja foarte încântați de eforturile celor de la BioWare, iar rezultatul final îl puteți vedea în clipul de mai sus.

Menit ca o comparație între performanța grafică a jocului pe PC, PS4 Pro și Xbox One S, clipul a fost realizat de cei de la IGN. Pentru că durează totuși câteva minute, include câteva spoilere, deci ar fi bine să-l evitați dacă țineți foarte mult la astfel de particularități. În privința configurației hardware pe care a fost testat, pe lângă consolele bătute în cuie, s-a folosit un sistem construit în jurul unui Intel Core i7-6850K la 3,6GHz, 32GB RAM, două plăci video NVIDIA GeForce GTX 1080 în SLI și un SSD de 1TB.

În contextul în care PC-ul respectiv costă probabil de patru sau cinci ori mai mult decât un PS4 Pro, diferențele infime de detaliu confirmă din nou cât de neinspirată este utilizarea unui computer pentru gaming în defavoarea unei console.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele