Aston Martin va renunța complet la mașinile cu motoare tradiționale

Aston Martin va renunța complet la mașinile cu motoare tradiționale

Aston Martin este un producător independent de mașini de top din Marea Britanie ce va deveni în curând sinonim cu autoturisme hibride.

Totul se rezumă la încălzire globală și micșorarea dependenței de petrol și derivatele sale. Cu cât vom avea mai repede pe autostrăzi preponderent mașini electrice, cu atât vom avea șanse mai mari să oprim distrugerea stratului de ozon. Un pas bun în direcția corectă îl reprezintă însă și mașinile hibride. Acestea folosesc o combinație de propulsie electrică și tradițională pentru a genera un consum infim comparativ cu mașinile clasice, fără un compromis de performanță.

În ultimul an, tot mai mulți producători din industria auto și-au anunțat angajamentul pentru tranziția la hibride. Inițial, s-a crezut că va fi vorba doar de creatorii unor mașini ieftine, dar giganți precum Porsche sau Aston Martin au promis că vor face super mașini hibride.

Cea mai recentă promisiune pe marginea acestui subiect a venit de la CEO-ul Aston Martin. ”Vom face hibride în proporție de 100% până la mijlocul lui 2020”, a declarat Andy Palmer pentru Financial Times. Cu alte cuvinte, în portofoliul producătorului britanic nu vor mai exista autoturisme doar pe benzină sau motorină în următorii trei ani.

În ceea ce privește estimările pentru mașini electrice, același director a spus că 25% dintre vânzările companiei vor fi obținute din modele electrice, până în 2030. Între timp, ne vom referi preponderent la hibride.

Ca referință, Aston Martina a dezvăluit planurile sale pentru prima mașină electrică intitulată RapidE. Aceasta ar urma să fie comercializată începând cu 2019, dar, cel puțin în prima etapă, va fi disponibilă într-o ediție limitată de 115 exemplare.

Prețul de achiziție pentru Aston Martin RapidE a fost dezvăluit deja și este de 210.000 de euro. La o asemenea valoare, aproape că nici nu se justifică producția în afara unei serii limitate. Chiar și așa, este foarte probabil ca elemente de design și motorizare din RapidE să migreze în modele mai accesibile ale brandului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: